lampy do zamkniecia

Problemy z prądem.
traxxas
Berbeć

lampy do zamkniecia

Post autor: traxxas »

witam chcial bym zmienic lampy bo moje sa jakimis tandetnymi zamiennikami. chodzi mi o to jakie. zalezy mi by byla soczewka zeby wsadzic tam xenon. slyszalem o angel eyes i czy to jest dobre? soczewka jest szklana czy plastikowa? rozbieral to ktos kiedys i patrzyl? slyszalem tez od kolegi ze gdzies w pl jest facet co przerabia orginalna lampena soczewke od BMW ale tez widzialem na forum na tych zdjeciach jak sie odpala strone czerwona hanke z fajnymi lampami wie ktos jak tego szukac na internecie? i ile mniej wiecej takie moga kosztowac? jezeli w zlym miejscu umiescilem post to bardzo przepraszam ze zasmiecam. pilnie potrzebuje odpowiedzi. i tez zalezy mi na tym by byla jakas homologacja.
Ostatnio zmieniony ndz 03 mar 2013, 12:01:36 przez traxxas, łącznie zmieniany 1 raz.
Kamil_BBa
Berbeć

Post autor: Kamil_BBa »

Te fajne lampy, o których mówisz to nie są przypadkiem Denji?
Lampy
traxxas
Berbeć

o tuz to o to mi wlasnie chodzi jak tego szukac na internecie one maja postojowki czy nie? i jaka cena takich lamp? moze ma ktos do sprzedania je?
Rzu
Forumowy As

Post autor: Rzu »

Od czasu do czasu ktoś sprzedaje na forach ostatnio ceelx miał za 700zł około a tak to ebay. Nie da się ich w Polsce kupić ot tak ze sklepu
BartekGib
Nałogowiec

Post autor: BartekGib »

Instalując xenon do jakiejkolwiek lampy do Civic'a homologacji NIGDY NIE BĘDZIESZ MIAŁ. Nawet jakbyś kombinował z samopoziomowaniem, spryskiwaczy (które gó... dają) etc.

Angel Eyes - ODPUŚĆ. Tu się nie ma co rozwodzić. Po prostu odpuść.

Denji - cena kosmos, nie mają postojówek (pierwsza lepsza kontrol leci dowód bo one nie mają miejsca na W5W) no i dostępność.

Jedynie co właśnie Clear'y kupić i oddać do kolegów z hidretrofit.wordpress.com
Podstawowa przeróbka polegająca na wstawieniu bi-halogenowej soczewki na H7 (gdzie włożysz zwykłą żarówkę halogenową jak i żarnik ksenonowy) kosztuje ok. 470 zł.
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Post autor: Danio »

BartekGib pisze:Denji - cena kosmos, nie mają postojówek (pierwsza lepsza kontrol leci dowód bo one nie mają miejsca na W5W) no i dostępność.
Ale można do nich dokupić przednie kierunki USDM te co mają ori postoje ;>
jestem Danio - jakieś pytania?!
BartekGib
Nałogowiec

I uważasz, że to jest to :) ? Homolka wyraźnie mówi, gdzie i jakiego koloru mają być światła postojowe. Przednie "Ambery" to nie żadna postojówka ! Tymbardziej - za to leci dowód. No i plus nie ta barwa, bo postojówka ma być biała a nie pomarańczowa :)
traxxas
Berbeć

kupienie tych clearow i oddanie do tej firny plus kupienie xenonu wychodzi ponad 1000 pln. a zamowiz z ebaya denji rozkleic i wstawic postojowke w swiatla tzw dlugie wyjdzie mniej.. chyba zdecyduje sie na denji. zawsze mozesz wozic w samochodzie zwykle zarowki i powiedziec ze nie wiedziales ze nie mozna tak? spryskiwacz mam zamontowany soczewka w denji jest a reszte mozna sie zawsze dogadac. powiedziec ze juz wyjmuje ten xeno nie wiedzialem moja wina juz usuwam usterki i jedziemy dalej tak? podjezdzamy do domu zakladamy spowrotem i juz.
ta firma chce 500 za przerobienie ale szkla nie przerobia nie wpisza tam ze maja homologacje na xenon to w tym momencie tez jest to nie zgodne z przepisami. a po 2 jak beda chcieli zabrac dowod to zabiora ci za brak plynu do spryskiwaczy bo to plyn eksploatacyjny a teraz maja prawo do zobaczenia plynow eksploatacyjnych. ostatnia moja kontrol w czwartek mam przerobiony wydech sama koncowke jezdze bez silencera i do normy mam jeszcze 10 decybeli zapasu. szukali wszystkiego by ten dowod zabrac chodzili biegali i nic. wiec zawsze sie przypierdziela do byleczego

temat do zamkniecia
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Post autor: Danio »

BartekGib pisze:I uważasz, że to jest to :) ? Homolka wyraźnie mówi, gdzie i jakiego koloru mają być światła postojowe. Przednie "Ambery" to nie żadna postojówka ! Tymbardziej - za to leci dowód. No i plus nie ta barwa, bo postojówka ma być biała a nie pomarańczowa :)
Kolego USDM to nie amber! To jest USDM > https://www.google.pl/search?q=honda+ci ... B800%3B600 to ma postój i kierunek i za to by się nie doczepili, bo to jest na dwóch żaróweczkach i każda w swojej komorze.
jestem Danio - jakieś pytania?!
BartekGib
Nałogowiec

danioeg4 - komu jak komu nie musisz tłumaczyć bo ja mam takie kierunki. Stąd wiem o co chodzi. To raz. A dwa to prawda jest taka, że policja i tak kwity zajmuje bo postojówka w Naszym samochodzie ma być w głównej lampie świecąca na wprost. Sporo osób już przerabiało ten temat także zapomnij że to by przeszło .... Ja u siebie też mam włożoną W5W w główną lampę pomimo posiadania kierunków Canada bo problemy mogą być.

Czy zamówienie Denji Cię wyjdzie taniej to ja nie wiem. To raz.
Dwa to Clear'y kupisz za 320 zł + 470 zł przeróbka więc nie wiem skąd ta kwota 1000 zł.
Na soczewkę typu bi-halogen wchodzi również żarówka H7. Żaden problem.

Rozumiem, że za Denji BEZ JAKIEJKOLWIEK W OGÓLE POLSKIEJ HOMOLOGACJI nie zabiorą Ci dowodu ? Proszę Cię :)

I PODSTAWOWA SPRAWA O KTÓREJ WYRAŹNIE MUSZĘ NAPISAĆ : \

JEŻELI NA LAMPIE NIE MA OZNACZENIA "DC", "DR", "DC/R", "DCR" TO ŻAAAAAAADNE SPRYSKIWACZE, SAMOPOZIOMOWANIA ETC NIE POMOGĄ ! ! !

To jest w ogóle jakaś głupota Polakow którzy myślą, że soczewka + xenon + spryskiwacze to jest pełen zestaw. NIEEEEE. Możesz mieć zestaw HID za 400 zł, lampy za 1500 zł, spryskiwacze normalnie z S-Class za 400 zł.

Ale jeżeli na Twojej lampie NIE MA oznaczeń typu : DC (ksenon mijania) DR(ksenon drogowe) DC/R (biksenonu) i DCR (dwie lampy - mijania i drogowa, dwie żarówki xenon) TO KWITY LECĄ OD RAZU CZEGO TO BYŚ NIE MIAŁ DO TEGO XENONU ! Bez jakiegokolwiek pytania i tłumaczenia się o fakcie posiadania pierdołów za nie wiem jakie pieniądze ....
ODPOWIEDZ