Klima dzwina praca
-
- Podwójny As
Klima dzwina praca
Byłem nabić klimę po kupie auta,I po nabici próba i po nacisnienic AC zaczęło dziwnie coś "szumieć/piskać" i dalej leciało cieple powietrze.Ten co nabijał mowil mi ze do wymiany jest sprężarka klimatyzacji ponieważ ta juz nie podaje powietrza i hałasuje i do kosza.Czy to na pewno będzie wina jej? bez klimy silnik ładnie pracuje ale po załączeniu AC słychać dziwny dźwięk.
-
- Podwójny As
-
- Podwójny As
-
- Podwójny As
-
- Podwójny As
No to odświeżam temat,dziś wziąłem się za klimę w tamtym sezonie się nie udało.Jeszce pod koniec sezonu sprawdzałem czy chodzi i jednak nici,i jeszcze się okazało naciskając A/C wgl. nie włącza się wiatrak klimy ani sprężarka i sobie odpuściłem to.Dziś zrobiłem na krótko do sprężarki i chodziła ale bardzo szumiało wiec ja wyjąłem i rozebrałem o to widok:
Uploaded with ImageShack.us
Jak widać posypało się wszystko.
Teraz mam pytanie:
1- włączając klimę czemu nie chodzi wiatrak od klimy bezpiecznik dobry i silniczek też bo na krótko chodzi?.
2 czy kompresor klimy pasuje też np od d15 do mojego d16?.
Jak widać posypało się wszystko.
Teraz mam pytanie:
1- włączając klimę czemu nie chodzi wiatrak od klimy bezpiecznik dobry i silniczek też bo na krótko chodzi?.
2 czy kompresor klimy pasuje też np od d15 do mojego d16?.
Na samym początku jak jeszcze sprzęło się spinało to wiatrak chodził? Może przekażnik padnięty. Masz w manualu opis krok po kroku jak sprawdzać.
jaki miałeś kompresor? Ja swojego sandena z 95r, zamieniłem na keihin z 2000r od EJ9. Patrzysz tylko czy budowa ta sama i tyle.
Układ chyba powinieneś przepłukać aby pozbyć się resztek zmielonej sprężarki, żeby nie odbiło się to na nowej
jaki miałeś kompresor? Ja swojego sandena z 95r, zamieniłem na keihin z 2000r od EJ9. Patrzysz tylko czy budowa ta sama i tyle.
Układ chyba powinieneś przepłukać aby pozbyć się resztek zmielonej sprężarki, żeby nie odbiło się to na nowej