soczewki

Dyskusje ogólne.
Awatar użytkownika
89iwan
Pełnoprawny User

soczewki

Post autor: 89iwan »

Pytanie do posiadaczy lampek denji lub dla znających temat.Nurtuje mnie kwestia tych soczewek,dobrze się sprawują? Jakiej firmy są to soczewki BOSCH,VALEO,HELLA czy lepsza liga-Japan?może nie korzystają z komponentów innych firm i robią samodzielnie,tego nie wiem.
Ma ktoś wiedzę?
BartekGib
Nałogowiec

Post autor: BartekGib »

Na bank jest to ich produkcja.

Pozatym układy optyczne Hella, Bosch, Valeo to - uwierz mi - kiepskie układy w stosunku do konkurencji. Stanley, Koito, Denso - jedyni producenci liczący się na rynku soczewek :)
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
Awatar użytkownika
89iwan
Pełnoprawny User

tak wiem że Japońce robią najlepsze,tylko zastanawiałem się jakie siedzą w tych denji,bo są zachwalane,może tylko za wygląd.Osobiście będe przerabiał clear black na bi ksenon właśnie z wykorzystaniem soczewki Koito.
BartekGib
Nałogowiec

Z jakiego samochodu będzie soczewka ? Na Koito lepiej uważać, bo czasami zdarzały im się wpadki jak np. Toyota Avensin i D2S na plastikowym odbłyśniku soczewki ...
Awatar użytkownika
89iwan
Pełnoprawny User

soczewki

nissan Murano
BartekGib
Nałogowiec

No to gitarka choć mogłeś czegoś z Lexus'a szukać - tyle, że tam to już cena odpowiednia do jakości ....
Awatar użytkownika
89iwan
Pełnoprawny User

a i te tanie nie były,ale jak twierdzisz że ok,to mnie uspokoiłeś bo dopiero zaczynam temat soczewek.
BartekGib
Nałogowiec

Podstawa - żeby to była Japonia. Są to soczewki o równomiernym skupianiu światła i szerokim kącie świecenia. To raz. A dwa to mają naprawdę precyzyjną granicę światłocienia, gdzie przy produktach typu Hella czy Bosch nie zawsze ma to miejsce .... Nawet w dosyć rozbudowanych układach.

Lexus LS430, Honda S2000 i akcesoryjne FX-R - całe zestawienie najlepszych soczewek jeżeli szukamy po samochodach :)
ODPOWIEDZ