D15B7 Remont

Serce samochodu niedomaga ?
kamilx17
Berbeć

Post autor: kamilx17 »

Przecież silnik szybciej sie nagrzewa podczas jazdy. Lepiej jest go rozgrzać szybciej delikatną jazdą niż żeby długo pracował jak jest niedogrzany podczas pracy na jałowych. Za dużo paliwa masz czy jak, meczysz silnik bo potrzebuje dużo czasu na nagrzanie do optymalnej temperatury
szymek246

Post autor: szymek246 »

A z kąd pomysł że się olej w skrzyni może zagotować?Przez pół godziny to wentylator zdąży załączyć z 5 razy... ;) więc musi być git...a zimnego sprzęta się nie katuje i to jest zasada.... :tak:
BartekGib
Nałogowiec

Post autor: BartekGib »

Pozdrawiam userów "rozgrzewających" samochody na wolnych obrotach :cool2:

Już dzisiaj nie zasnę :clown:
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
Awatar użytkownika
Laskosz
Natchniony

Post autor: Laskosz »

BartekGib pisze:Pozdrawiam userów "rozgrzewających" samochody na wolnych obrotach :cool2:

Jak by to Czesiek powiedział
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
kamilx17
Berbeć

Najlepsze jest też to, że ludzie później taka głupote wpierają innym i się jeszcze kłócą, a potem w ogłoszeniach sprzedaży że auto wychuchane dbane ble ble ble
szymek246

laskosz480 pisze:
BartekGib pisze:Pozdrawiam userów "rozgrzewających" samochody na wolnych obrotach :cool2:

Jak by to Czesiek powiedział
he he coś w tym jest.. ;)
BartekGib
Nałogowiec

Ciekawe co na "wolne" rozgrzewanie pompa olejowa i smok olejowy .... Masakryzacja :huh:

Do takich praktyk polecam olej 0W20 :D :D :D
Dj Diablo
Potrójny As

Post autor: Dj Diablo »

kamilx17 pisze:Najlepsze jest też to, że ludzie później taka głupote wpierają innym i się jeszcze kłócą, a potem w ogłoszeniach sprzedaży że auto wychuchane dbane ble ble ble
co Ty Pier****sz zapytaj sie każdego innego mechanika co jest lepsze palowanie na zimnym czy lepiej zeby sie zagrzal motor na wolnych obrotach jezeli nie wiesz ze jak jest zimny olej to motor ma h***** smarowanie zreszta nie moja wina ze jestes tempy i co poniekturzy ze nie moga tego zrozumiec chyba moja spr ile grzeje sobie swój samochód moze to pół dnia robic i nikt mi nie zabroni. Zreszta zauwazylem ze to forum sie zmienilo bardzo oddluzszego czasu :/ tonie ci ludzi co byli dawniej i jak tu sie nie wqrw? zreszta szkoda nerwow i pisania.
kamilx17
Berbeć

Chłopaku poluzuj porty coś sie tak spiął
Dj Diablo pisze:ze jestes tempy i co poniekturzy
Polecam wrócić sie do podstawówki i nauczyć pisać jeżeli już kogoś obrażasz bo sam wychodzisz na idiotę popełniając takie błedy we wrzucie :). Naucz sie też czytać ze zrozumieniem nikt tu nie napisał o pałowaniu na zimnym tylko, o spokojnej jeździe do 3 tys/obr po takiej jeździe silnik i olej w silniku szybciej osiągnie optymalną temperature. Zainwestuj w wskaźnik temperatury oleju to sie przekonasz (bo jak Tobie ktoś po ludzku chce wytłumaczyć to nie rozumiesz). Zrób pomiar 30 min na postoju i 30 min delikatnej jazdy do (3000obr/min) i zobacz jaką temperature będzie miał olej. Dam sobie ręke i noge uciąć że bedzie cieplejszy po krótkiej przejażdżce.
Dj Diablo pisze:nie wiesz ze jak jest zimny olej to motor ma h***** smarowanie
I przecież Ci pisze że należy go jak najszybciej rozgrzać a nie jak Ty palić go 30 min jałowych. Nawet w instrukcji obsługi Hondy jest napisane jak wół. 'PO URUCHOMIENIU SILNIKA NATYCHMIAST ROZPOCZNIJ JAZDE" , ale TY wiesz lepiej bo nasłuchałeś sie bajek od mechanika po samochodówce.
BartekGib
Nałogowiec

To nie pisz. To raz. A dwa - słowniki kolego do ręki.

Zauważasz jakąś różnicę pomiędzy samochodem stojącym a jadącym ? Bo wspominasz o rozgrzewaniu auta na postoju jako bdb opcji a pałowaniu na zimnym oleju jak złej opcji. Ale to się dwie różne opcje. Argumentacja z tyłka wzięta.

Rozumiem, że jeżeli odpalasz zimny silnik to nigdzie się nie ruszasz, bo samochód sam ma tendencję do wskakiwania na 6 tyś obrotów i nie możesz jechać na 2,5 tyś obrotów ? Dlatego wolisz stać pod domem 30 minut i niech się sam rozgrzeje ? <- żeby nie było - to jest szydera.

Pomyśl - gęsty olej, pakowane wysokie ciśnienie na silnik przez długi okres czasu, jałowa praca silnika, olej uzyskuje temperaturę nie po 6 minutach a po 30 tracąc swoje właściwości smarne.
Awatar użytkownika
Laskosz
Natchniony

Post autor: Laskosz »

Dj Diablo pisze:chyba moja spr ile grzeje sobie swój samochód moze to pół dnia robic i nikt mi nie zabroni.
Z tym się zgodzę :gunsmilie: i z niczym więcej co piszesz :laugh:
Dj Diablo pisze:Zreszta zauwazylem ze to forum sie zmienilo bardzo oddluzszego czasu :/
też zauważyłem. M.in przez twoje cudne wypowiedzi
Dj Diablo pisze:tempy i co poniekturzy
"Jak już chcemy kogoś zjechać to staramy się unikać błędów"- art of hating
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
szymek246

Panowie każdy ma swój samochód i sam decyduje jak go używa....Nie ma sensu sobie cisnąć bo i tak kiedyś będziemy potrzebować swojej pomocy.. ;)
BartekGib
Nałogowiec

szymek246 pisze:Nie ma sensu sobie cisnąć bo i tak kiedyś będziemy potrzebować swojej pomocy.. ;)
Też prawda. Ale obrażanie jest nie na miejscu i trzeba to zrozumieć.
szymek246

BartekGib pisze:
szymek246 pisze:Nie ma sensu sobie cisnąć bo i tak kiedyś będziemy potrzebować swojej pomocy.. ;)
Też prawda. Ale obrażanie jest nie na miejscu i trzeba to zrozumieć.
Jesteśmy wspólnotą i powinniśmy się wspierać .... ;)
Awatar użytkownika
SiVy
Obeznany
Kontakt:

Post autor: SiVy »

wróćmy do panewek :D

dlaczego acl jest zły? ma ktoś jakieś konkretne kwestie czy tylko gdzies coś usłyszał?
Części Honda OEM, markowe zamienniki. Zapraszam
szymek246

SiVy pisze:wróćmy do panewek :D

dlaczego acl jest zły? ma ktoś jakieś konkretne kwestie czy tylko gdzies coś usłyszał?
No ja słyszałem że są jedne z lepszych dlatego się na nie zdecydowałem...gdzie jest mowa o remoncie to wszyscy wymieniają ACL.... ;)
Dj Diablo
Potrójny As

Już nie będę zawracał Głowy Przepraszam chłopaki ale nerwus jestem :/
szymek246

Spoko.. ;) każdy ma w końcu prawo się wypowiedzieć...Kupował ktoś panewki od "SiVy" bo mi dobrą cenę postawił i chciałbym wiedzieć czy jest dobrym sprzedawcą...? :hammer:
Dj Diablo
Potrójny As

skoro zrobil dobrą cene to chyba nie jest zły :-) co nie?
Awatar użytkownika
gruszecky
Natchniony
Kontakt:

Post autor: gruszecky »

Połowy nie przeczytałem, zostałem zabity i tak skomentuję to co tu miało miejsce tę zdań wymianę...
: http://ttgarage.pl

a oto moja Funky JDM toczka:

viewtopic.php?t=18302
ODPOWIEDZ