jaki olej?
jaki olej?
witam mam civica 193 tys przebiegu ale mysle ze nie jest realny , w silniku sa do wyregulowania lizy zaworowe dlaytego ze klekocze troche , nieiwem jaki byl olej przedtem bo naklejka sie ztarła ale jakis shell 15w40 i teraz problem mam czy zalać go minerałem czy systetykiem jakimś , a sprawdzałem kompresje na kazdym garku i po 8 barów na kazdym prosze o pomoc
- Laskosz
- Natchniony
Kolejny temat o oleju
Lej taki jak miałeś i to najlepiej zrób to od razu, bo znając życie jak się tu zacznie dyskusja o olejach to już w ogóle nie będziesz wiedział co zrobić
Lej taki jak miałeś i to najlepiej zrób to od razu, bo znając życie jak się tu zacznie dyskusja o olejach to już w ogóle nie będziesz wiedział co zrobić
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
BartekGib pisze:Lej 10W40. Bez pytania.
zalej taki jaki miales 15w40 BartekGib, nie wiem czy wiesz ale jak sie jezdzilo na 15w40 to jest olej mineralny a jak zalejesz 10w40 półsyntetyk to po jakims czasie zatrzesz motor bo rozpusci sie osad po oleju 15w 40
zalej 15w40 i bedziesz mial spokój. Chyba ze chcesz remontowac motor to ryzykuj.hondagostyn
Ktoś tu wogóle wie co oznacza cyfra 15 przed literą W ???? Im niższe oznaczenie przed literą W tym olej jest bardziej płynny w niskiej temperaturze w wysokiej temperaturze czyli optymalnej pracy silnika olej bedzie tak samo lepki jak 10w40. Więc lepiej lać 10w40 przynajmniej w czasie mrozów bo olej 10w40 ma lepsze właściwości od 15w40
Z takim podejściem polecam nie FORUM a taki PIĘKNY I PRZEJRZYSTY PORTALlaskosz480 pisze:najlepiej zrób to od razu, bo znając życie jak się tu zacznie dyskusja o olejach to już w ogóle nie będziesz wiedział co zrobić
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
Re: jaki olej?
Niewie jaki olej był to jak ma lac taki sam ?hondagostyn pisze: nieiwem jaki byl olej przedtem bo naklejka sie ztarła ale jakis shell 15w40
- Laskosz
- Natchniony
Re: jaki olej?
blow3 pisze:Niewie jaki olej był to jak ma lac taki sam ?hondagostyn pisze: nieiwem jaki byl olej przedtem bo naklejka sie ztarła ale jakis shell 15w40
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878