złe paliwo na stacji bliska
złe paliwo na stacji bliska
Witam wszystkich forumowiczów odradzam tankowania samochodów na stacjach Bliska dlatego ponieważ benzyna oraz olej napędowy to dziadostwo!!!!! ponieważ zatankowałem do hondy 98 bezołowiową i tak samo do piły husqwarna zrobilem mieszankę do piły i piła nie chce odpalic a w hondzie zatarła się pompa paliwa. A dzis pojechałem do myślenic na myjnie kolo BP i przypadkowo zobaczyłem właściciela stacji bliska który tankował swojego mercedesa. Więc przekręt z paliwem i tyle.
Pompa zamówiona i czekam.
Pompa zamówiona i czekam.
Spokojnie spokojnie
Jeżeli zaszła taka sytuacja to przedstaw sytuację w UOKIK i niech coś z tym zrobią. Stacja widocznie na franczyzie i cisną temat porządnie prywaciarze.
Ja bardziej po samym Orlenie jak po Bliskiej mam złe wspomnienia Ale na szczęście nie aż tak złe.
Jeżeli zaszła taka sytuacja to przedstaw sytuację w UOKIK i niech coś z tym zrobią. Stacja widocznie na franczyzie i cisną temat porządnie prywaciarze.
Ja bardziej po samym Orlenie jak po Bliskiej mam złe wspomnienia Ale na szczęście nie aż tak złe.
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
To się chyba muszę przestawić, choć teraz dostanę kartę BiznesTank i będę zmuszony z chęcią otrzymania rabatu tankować na Orlenie i Bliskiej
Tyle, że ja sam osobiście żadnych problemów nie miałem nigdy. Z Lotosem miałem przeboje fakt faktem tyle że z olejem napędowym. Benzyna na jakiejkolwiek stacji nigdy nie zalazła mi za skórę
Tyle, że ja sam osobiście żadnych problemów nie miałem nigdy. Z Lotosem miałem przeboje fakt faktem tyle że z olejem napędowym. Benzyna na jakiejkolwiek stacji nigdy nie zalazła mi za skórę
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
- gruszecky
- Natchniony
- Kontakt:
bliska=orlen bez punktów związanych z programem partnerskim;]. Jest to dokładnie to samo paliwo, jednak prawdą jest, co zostało wcześniej zaznaczone, że na takiej stacji jak bliska rzadko kiedy przyjeżdża ktoś zatankować 98 stąd też to paliwo nie rotuje-co za tym idzie, traci na kaloryczności w czasie magazynowania.
Także na bliskiej bez problemu 95, a 98-tylko stacje typu orlen, bp, shell
Także na bliskiej bez problemu 95, a 98-tylko stacje typu orlen, bp, shell
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
Ja leję tylko na jednym shellu w Łodzi, sporadycznie na Orlenie u siebie w mieście, ale też tylko na jednym z dwóch, na drugim tankowałem i były jaja .
Co do sprowadzanego paliwa, to jest tak tylko z tym najmocniejszym v-power racing. Te niby lepsze paliwa na shellu to zwykłe 95 z dolanymi dodatkami.
Jest jeszcze taki bajer, że faktycznie dobrego 95 możemy być pewni jedynie na stacjach Shell, a nie Shell Jan Kowalski. Warto zerknąć na paragon, stacja z franczyzą robi po swojemu i różnie może być, na oficjalnej stacji powinno być git.
My w naszych autach odczujemy różnicę przy na prawdę kiepskim paliwie, ale np mocne auta turbo po zatankowaniu na jednym shellu w Warszawie potrafią mieć spalanie stukowe, a na innym nie. Coś to więc znaczy.
Diablo jak miałeś takie problemy, to dla własnego spokoju i zdrowia Hondy zmień też filtr paliwa, koszt ze cztery dyszki, a nie wiadomo co tam było w tej zupie, pewnie część filtr odfiltrował.
Co do sprowadzanego paliwa, to jest tak tylko z tym najmocniejszym v-power racing. Te niby lepsze paliwa na shellu to zwykłe 95 z dolanymi dodatkami.
Jest jeszcze taki bajer, że faktycznie dobrego 95 możemy być pewni jedynie na stacjach Shell, a nie Shell Jan Kowalski. Warto zerknąć na paragon, stacja z franczyzą robi po swojemu i różnie może być, na oficjalnej stacji powinno być git.
My w naszych autach odczujemy różnicę przy na prawdę kiepskim paliwie, ale np mocne auta turbo po zatankowaniu na jednym shellu w Warszawie potrafią mieć spalanie stukowe, a na innym nie. Coś to więc znaczy.
Diablo jak miałeś takie problemy, to dla własnego spokoju i zdrowia Hondy zmień też filtr paliwa, koszt ze cztery dyszki, a nie wiadomo co tam było w tej zupie, pewnie część filtr odfiltrował.
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie czy nie, ale wg mnie mało ważne jest to jak będzie obrandowana stacja, nieważne czy będzie to Orlen czy Lotos, ważna jest konkretna stacja i jej jakość. Zdarza się lipna, kombinująca stacja od Orlenu tak samo jak od BP czy innego Statoila. Dopóki tankowałem auto naszym krajowym paliwem jeździłem na paliwie z Bliskiej i wydawało mi się lepsze niż te z kilkukrotnie większej, sąsiedniej stacji BP (chociaż takie odczucia bywają mylne).
- K23
- Natchniony
- Kontakt:
Grzesieek masz dużo racji. BP jest BP nierówne, tak samo jak i na Shellu można trafić źle.
Z tego co zasłyszałem, wyczytałem jakość paliwa często nie wynika z tego, że ktoś czegoś tam dolewa i perfidnie oszukuje, tylko z tego, że nie dba o pojemniki. Raz na jakiś określony czas powinno się odbyć czyszczenie/konserwacja/zwał jak zwał. Jeżeli tego się nie robi to się wydzielają/osadzają/wytrącająznów zwał jak zwał niepożądane związki i to potem wędruje do naszego układu paliwowego.
Druga sprawa to fakt już tu wspomniany, czyli po prostu stare paliwo.
Tak w ogóle to zdaje mi się, że już tu taki temat był, bo odnoszę wrażenie, że trochę drugi raz to samo piszę... Ale może mi się wydaje.
Z tego co zasłyszałem, wyczytałem jakość paliwa często nie wynika z tego, że ktoś czegoś tam dolewa i perfidnie oszukuje, tylko z tego, że nie dba o pojemniki. Raz na jakiś określony czas powinno się odbyć czyszczenie/konserwacja/zwał jak zwał. Jeżeli tego się nie robi to się wydzielają/osadzają/wytrącająznów zwał jak zwał niepożądane związki i to potem wędruje do naszego układu paliwowego.
Druga sprawa to fakt już tu wspomniany, czyli po prostu stare paliwo.
Tak w ogóle to zdaje mi się, że już tu taki temat był, bo odnoszę wrażenie, że trochę drugi raz to samo piszę... Ale może mi się wydaje.