złe paliwo na stacji bliska

Dyskusje ogólne.
Dj Diablo
Potrójny As

złe paliwo na stacji bliska

Post autor: Dj Diablo »

Witam wszystkich forumowiczów odradzam tankowania samochodów na stacjach Bliska dlatego ponieważ benzyna oraz olej napędowy to dziadostwo!!!!! ponieważ zatankowałem do hondy 98 bezołowiową i tak samo do piły husqwarna zrobilem mieszankę do piły i piła nie chce odpalic a w hondzie zatarła się pompa paliwa. A dzis pojechałem do myślenic na myjnie kolo BP i przypadkowo zobaczyłem właściciela stacji bliska który tankował swojego mercedesa. Więc przekręt z paliwem i tyle.
Pompa zamówiona i czekam.
BartekGib
Nałogowiec

Post autor: BartekGib »

Spokojnie spokojnie :)

Jeżeli zaszła taka sytuacja to przedstaw sytuację w UOKIK i niech coś z tym zrobią. Stacja widocznie na franczyzie i cisną temat porządnie prywaciarze.

Ja bardziej po samym Orlenie jak po Bliskiej mam złe wspomnienia :) Ale na szczęście nie aż tak złe.
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
Dj Diablo
Potrójny As

BartekGib pisze:UOKIK
tzn??
BartekGib
Nałogowiec

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
kiki
Berbeć

Post autor: kiki »

na bliską trafiają najgorsze mieszanki paliwa z orlenu. Pozatym na takich stacjach raczej nie tankuje sie 98 bo lezy tam tyle czasu ze watpie zeby miala tyle oktanow.
młody
Nałogowiec

Post autor: młody »

ja również więcej problemów miałem po orlenie ... ;)
BartekGib
Nałogowiec

To się chyba muszę przestawić, choć teraz dostanę kartę BiznesTank i będę zmuszony z chęcią otrzymania rabatu tankować na Orlenie i Bliskiej :P

Tyle, że ja sam osobiście żadnych problemów nie miałem nigdy. Z Lotosem miałem przeboje fakt faktem tyle że z olejem napędowym. Benzyna na jakiejkolwiek stacji nigdy nie zalazła mi za skórę :)
Dj Diablo
Potrójny As

no ciekawe ciekawe to jest fajnie ze jest ktos kto powie co jest na niektórych stacjach.
BartekGib
Nałogowiec

Pewności nigdy nie ma, ale względem jakości najlepiej tankować tam, gdzie mają naaajwiększy przemiał = czyt. najwięcej klientów na dobę :)
Dj Diablo
Potrójny As

wnet by pasowało jak jedzie sie na stacje miec ze sobą jakis miernik do sprawdzania ilosci oktanów w paliwie.
JokerNH
Natchniony

Post autor: JokerNH »

u mnie złe wspomnienia z BP i Bliską auto mi gasło szarpało i inne cuda potem dolalem 98 na innej stacji zmieszalem i śmiga.Ale nikomu tych stacji nie polecam..
"Nie trąb gdy zwalniam, jadę na glebie, zaraz wahaczem, o coś przyjebie"
Dj Diablo
Potrójny As

JokerNH pisze:auto mi gasło szarpało i inne cuda
dokladnie tak samo było u mnie az w koncu szlak trafil pompe paliwa :/ to gdzie ja mam tankowac?? :(
RychuBMX
Nałogowiec

Post autor: RychuBMX »

ja leje od daawna na lukoilu i zero problemow... a pare razy lalem na bliskiej i bez rewelki,jeszcze gorzej auto chodzilo po zatankowaniu na orlenie... shella pare razy lalem i jak na lukoilu malinka.... :D a o bp slyszalem od ziomkow ze procz wysokich cen nic nie jest na wyzszym "poziomie"
Awatar użytkownika
gruszecky
Natchniony
Kontakt:

Post autor: gruszecky »

bliska=orlen bez punktów związanych z programem partnerskim;]. Jest to dokładnie to samo paliwo, jednak prawdą jest, co zostało wcześniej zaznaczone, że na takiej stacji jak bliska rzadko kiedy przyjeżdża ktoś zatankować 98 stąd też to paliwo nie rotuje-co za tym idzie, traci na kaloryczności w czasie magazynowania.

Także na bliskiej bez problemu 95, a 98-tylko stacje typu orlen, bp, shell
: http://ttgarage.pl

a oto moja Funky JDM toczka:

viewtopic.php?t=18302
Awatar użytkownika
K23
Natchniony
Kontakt:

Post autor: K23 »

Ja leję tylko na jednym shellu w Łodzi, sporadycznie na Orlenie u siebie w mieście, ale też tylko na jednym z dwóch, na drugim tankowałem i były jaja .
Co do sprowadzanego paliwa, to jest tak tylko z tym najmocniejszym v-power racing. Te niby lepsze paliwa na shellu to zwykłe 95 z dolanymi dodatkami.
Jest jeszcze taki bajer, że faktycznie dobrego 95 możemy być pewni jedynie na stacjach Shell, a nie Shell Jan Kowalski. ;) Warto zerknąć na paragon, stacja z franczyzą robi po swojemu i różnie może być, na oficjalnej stacji powinno być git.
My w naszych autach odczujemy różnicę przy na prawdę kiepskim paliwie, ale np mocne auta turbo po zatankowaniu na jednym shellu w Warszawie potrafią mieć spalanie stukowe, a na innym nie. Coś to więc znaczy. ;)
Diablo jak miałeś takie problemy, to dla własnego spokoju i zdrowia Hondy zmień też filtr paliwa, koszt ze cztery dyszki, a nie wiadomo co tam było w tej zupie, pewnie część filtr odfiltrował.
BartekGib
Nałogowiec

O Lukoil'u słyszałem również same dobre opinie, choć miałem okazję tankować tam tylko 3 razy. Paliwo jak paliwo, samochód się odpychał :)
Dj Diablo
Potrójny As

Kwapcio23 pisze:Diablo jak miałeś takie problemy, to dla własnego spokoju i zdrowia Hondy zmień też filtr paliwa, koszt ze cztery dyszki, a nie wiadomo co tam było w tej zupie, pewnie część filtr odfiltrował.
i tak musze zmienic i tak spoko :-)
JokerNH
Natchniony

Post autor: JokerNH »

Raz tankowałem na Bora w Krakowie na BP a Bliska na 29 Listopada też w Krakowie..
"Nie trąb gdy zwalniam, jadę na glebie, zaraz wahaczem, o coś przyjebie"
Awatar użytkownika
Grzesieek
Moderator

Post autor: Grzesieek »

Nie wiem czy się ze mną zgodzicie czy nie, ale wg mnie mało ważne jest to jak będzie obrandowana stacja, nieważne czy będzie to Orlen czy Lotos, ważna jest konkretna stacja i jej jakość. Zdarza się lipna, kombinująca stacja od Orlenu tak samo jak od BP czy innego Statoila. Dopóki tankowałem auto naszym krajowym paliwem jeździłem na paliwie z Bliskiej i wydawało mi się lepsze niż te z kilkukrotnie większej, sąsiedniej stacji BP (chociaż takie odczucia bywają mylne).
Awatar użytkownika
K23
Natchniony
Kontakt:

Post autor: K23 »

Grzesieek masz dużo racji. BP jest BP nierówne, tak samo jak i na Shellu można trafić źle.
Z tego co zasłyszałem, wyczytałem jakość paliwa często nie wynika z tego, że ktoś czegoś tam dolewa i perfidnie oszukuje, tylko z tego, że nie dba o pojemniki. Raz na jakiś określony czas powinno się odbyć czyszczenie/konserwacja/zwał jak zwał. Jeżeli tego się nie robi to się wydzielają/osadzają/wytrącająznów zwał jak zwał niepożądane związki i to potem wędruje do naszego układu paliwowego.
Druga sprawa to fakt już tu wspomniany, czyli po prostu stare paliwo.

Tak w ogóle to zdaje mi się, że już tu taki temat był, bo odnoszę wrażenie, że trochę drugi raz to samo piszę... Ale może mi się wydaje.
ODPOWIEDZ