Nie załącza akumulatora - stacyjka?
Nie załącza akumulatora - stacyjka?
Ostatnio pojawił się u mnie problem - po przekręceniu kluczyka akumulator włącza się na ułamek sekundy i zaraz potem wszystkie kontrooki gasną. Tylko w jednym ookreślonym punkcie kluczyka w stacyjce akumulator trzyma. Po ponownym przekręceniu auto zapala ale oczywiście najczęściej zaraz gaśnie po puszczeniu kluczyka. Ma ktoś jakiś pomysł czy to stacyjka padła czy coś innego? Popozdrawiam
Dzisiaj znowu gasł mi po odpaleniu, zgasł nawet raz w trakcie jazdy. Jak sprawdzić kable, one idą do alternatora? Wymiana całej kostki ma sens czy to raczej nie to jeśli czasem widzi akumulator a czasem nie i trzeba znaleźć odpowiednie miejsce kluczykiem? Na allegro koszt stacyjki to ok 60 zł mógłbym to zrobić sam ale szkoda wyrzucać pieniądze jeśli to na pewno nie to.
Kupiłem stacyjke na allegro i wymieniłem, akumulator się załącza przy zapłonie, ale przy rozruchu wszystko gaśnie (gasną wszystkie lampki, oczywiście nie zapala) i przy opuszczeniu kluczyka znowu wszystkkie lampki zapalają. Co to może być akumulator rozładowany, bezpiecznik czy jakieś kable?
Ostatnio zmieniony pt 08 lut 2013, 14:56:20 przez mcqueen, łącznie zmieniany 1 raz.