Nowy rozładowany akumulator
Nowy rozładowany akumulator
Kupiłem tydzień temu nowy akumulator CENTRA PLUS CB454 12V 45Ah 300A. Podłączyłem go do auta i okazało się ze jest rozładowany ze aż nie dało się odpalić auta. Zabrałem go do domu i naładowałem na full prostownikiem no i palił bez żadnych problemów. Teraz gry przyszły większe mrozy (-10*C) to ledwo kręci. Dziś przemierzyłem go miernikiem i na postoju pobór prądu to 0,02A a napięcie 10V przy rozruchu spada do 6V. Napięcie ładowania w aucie to 14,5 V. Proszę o opinie bo moim zdaniem ten akumulator to totalne padło
Reklamacja. Znajduj papiery i oddawaj. Popełniłeś błąd, że od razu rozładowanego aku nie oddałeś. Teraz może być kłopot.
Na przyszłość - Centre sobie STANOWCZO daruj bo ja coś na ten temat mogę powiedzieć. I to potrójnie. Niezależnie z jakiej serii ....
Centra to akumulatory do pierwszego rozładowania. A potem nawet nie podchodź tylko won do kosza. I ja to baaaardzo dobrze znam.
Na przyszłość - Centre sobie STANOWCZO daruj bo ja coś na ten temat mogę powiedzieć. I to potrójnie. Niezależnie z jakiej serii ....
Centra to akumulatory do pierwszego rozładowania. A potem nawet nie podchodź tylko won do kosza. I ja to baaaardzo dobrze znam.
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
No mi zakup w renomowanym sklepie, gdzie jest przemiał aku czyli nie leżą miesiącami na półce tylko schodzą nie pomógł niestety Akumulator po trzech miesiącach użytkowania po jednym porządnym rozładowaniu już nie miał zamiaru wstać. Na pewno nie do swojej pierwotnej formy ....
Sporo. Powiedziałbym nawet, że stanowczo za dużo .... Jeżeli ta liczba była po na drugim miejscu po przecinku a nie pierwszym to jeszcze jeszcze. Ale taka wartość to już przekroczenie solidne normy.
Musi Ci coś brać porządnie energy. Miernik w łapę, wyjmuj po kolei bezpieczniki elementów i mierz na klemach. Podstawa alarm, radio, może któraś żarówka podświetlenia gdzie zwiera.
Musi Ci coś brać porządnie energy. Miernik w łapę, wyjmuj po kolei bezpieczniki elementów i mierz na klemach. Podstawa alarm, radio, może któraś żarówka podświetlenia gdzie zwiera.