Nowy rozładowany akumulator

Problemy z prądem.
assass1n
Żółtodziób

Nowy rozładowany akumulator

Post autor: assass1n »

Kupiłem tydzień temu nowy akumulator CENTRA PLUS CB454 12V 45Ah 300A. Podłączyłem go do auta i okazało się ze jest rozładowany ze aż nie dało się odpalić auta. Zabrałem go do domu i naładowałem na full prostownikiem no i palił bez żadnych problemów. Teraz gry przyszły większe mrozy (-10*C) to ledwo kręci. Dziś przemierzyłem go miernikiem i na postoju pobór prądu to 0,02A a napięcie 10V przy rozruchu spada do 6V. Napięcie ładowania w aucie to 14,5 V. Proszę o opinie bo moim zdaniem ten akumulator to totalne padło
Awatar użytkownika
gruszecky
Natchniony
Kontakt:

Post autor: gruszecky »

reklamuj zatem
: http://ttgarage.pl

a oto moja Funky JDM toczka:

viewtopic.php?t=18302
BartekGib
Nałogowiec

Post autor: BartekGib »

Reklamacja. Znajduj papiery i oddawaj. Popełniłeś błąd, że od razu rozładowanego aku nie oddałeś. Teraz może być kłopot.

Na przyszłość - Centre sobie STANOWCZO daruj bo ja coś na ten temat mogę powiedzieć. I to potrójnie. Niezależnie z jakiej serii ....

Centra to akumulatory do pierwszego rozładowania. A potem nawet nie podchodź tylko won do kosza. I ja to baaaardzo dobrze znam.
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
Awatar użytkownika
gruszecky
Natchniony
Kontakt:

Post autor: gruszecky »

ja z kolei śmigam na centrze od 5 lat i złego słowa nie powiem-wręcz rozpier***am innych którymn akumulatory klejkają w mrozy. Dużo zależy od tego gdzie kupujesz, z której ręki itp. W transporcie ołowiane płytki mogą sobie pęknąć
: http://ttgarage.pl

a oto moja Funky JDM toczka:

viewtopic.php?t=18302
BartekGib
Nałogowiec

No mi zakup w renomowanym sklepie, gdzie jest przemiał aku czyli nie leżą miesiącami na półce tylko schodzą nie pomógł niestety :) Akumulator po trzech miesiącach użytkowania po jednym porządnym rozładowaniu już nie miał zamiaru wstać. Na pewno nie do swojej pierwotnej formy ....
assass1n
Żółtodziób

Jeszcze raz sprawdziłem pobór prądu bo zapomniałem włączyć alarm i teraz wyszło mi 0,36A to chyba dużo?
BartekGib
Nałogowiec

Sporo. Powiedziałbym nawet, że stanowczo za dużo .... Jeżeli ta liczba była po na drugim miejscu po przecinku a nie pierwszym to jeszcze jeszcze. Ale taka wartość to już przekroczenie solidne normy.

Musi Ci coś brać porządnie energy. Miernik w łapę, wyjmuj po kolei bezpieczniki elementów i mierz na klemach. Podstawa alarm, radio, może któraś żarówka podświetlenia gdzie zwiera.
assass1n
Żółtodziób

Na pewno alarm bo przy wyłączonym jest 0,02A. Tylko czy teraz reklamować ten akumulator?
BartekGib
Nałogowiec

Spróbuj.

Generalnie dla aku każde porządne rozładowanie może być oznaką śmierci. Jeden może stać rozładowany przez dwa tygodnie, drugi przez jedną noc się rozładuje i pójdzie do kosza bo już nie powstanie ....
JokerNH
Natchniony

Post autor: JokerNH »

Reklamuj puki masz okazję potem bd musztarda po obiedzie..
"Nie trąb gdy zwalniam, jadę na glebie, zaraz wahaczem, o coś przyjebie"
ODPOWIEDZ