Pierwszy Samochód młody kierowca
Jeśli się ma dużo cierpliwości dużo jeździ , ogląda to można i po taniości bardzo dobrą Honde znaleźć.
Cena nie zawsze jest adekwatna do ogólnego stanu samochodu a czasami nawet wymysłem właściciela , tzn. Możesz dorwać szrota za 6koła albo idealną za 2tyś ale to rzadkość.
Z mojego przykładu to wiem , udało mi się dorwać Honde V w doskonałym stanie od starszej osoby ze wszystkimi możliwymi papierami , udokumentowanym małym przebiegiem , papierami na każdą wymienioną część w tym samochodzie itd... itd...
Za 2600zł.
Dobra więcej nie spamuje
Cena nie zawsze jest adekwatna do ogólnego stanu samochodu a czasami nawet wymysłem właściciela , tzn. Możesz dorwać szrota za 6koła albo idealną za 2tyś ale to rzadkość.
Z mojego przykładu to wiem , udało mi się dorwać Honde V w doskonałym stanie od starszej osoby ze wszystkimi możliwymi papierami , udokumentowanym małym przebiegiem , papierami na każdą wymienioną część w tym samochodzie itd... itd...
Za 2600zł.
Dobra więcej nie spamuje
spokojnie kolego kup silnik 1,3 w gazie lub sam go załóż za resztę kasy. Tylko trzeba pamiętać że 1,3 to gaźnik wiec nie kupuj o ile nie będzie tip top (sprawdź ssanie, powinno być na 1,4tys obrotów przez dosłownie 1-2min).
Możesz jeszcze kupić 1,5 lub w ostateczności 1,5 na pełnym wtrysku ale tylko w coupe(większość egzemplarzy z jakimi się spotkałem ciągło olej jak smok). Nie polecam 1,6 bo jest to jak na zwykłe auta drogowe już pocisk, a w Twoich wymaganiach nie było mowy o nocnej jaździe po górach a i nie chcemy byś po takim pierwszym aucie musiał mieć czas rekonwalescencji.
Możesz jeszcze kupić 1,5 lub w ostateczności 1,5 na pełnym wtrysku ale tylko w coupe(większość egzemplarzy z jakimi się spotkałem ciągło olej jak smok). Nie polecam 1,6 bo jest to jak na zwykłe auta drogowe już pocisk, a w Twoich wymaganiach nie było mowy o nocnej jaździe po górach a i nie chcemy byś po takim pierwszym aucie musiał mieć czas rekonwalescencji.
Dziękuje za wypowiedzi na pewno jakaś informacja od was się przyda przy zakupie Hondy Mam kolegę mechanika wiec go wezmę ze sobą i sprawdzi samochód Coś tam się wybierze. Myślę że kupie tą na gaźniku za jakieś 4500-5000 i wbije w nią Gaz Wiec wyniesie mnie to jakieś 6000 za całość
ps. Widzę że fajne forum z fajnymi ludźmi
Pozdrawiam
ps. Widzę że fajne forum z fajnymi ludźmi
Pozdrawiam
- Laskosz
- Natchniony
Nie czytałem całego tematu ale nie wiem dlaczego chcesz szukać gaźnika. Wg mnie nie ma gorszego sprzętu i bardziej problematycznego niż gaźnik. Jak już zostajesz przy pomyśle na jojko to szukaj chociaż 1.5 na wtrysku
ta fajnymikamilq24 pisze:ps. Widzę że fajne forum z fajnymi ludźmi
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
Dla mnie też za taką kwotę to już szukaj kolego 1.5 nawet i B2 czyli na dwupunktowcu.
Pozatym gazu od początku nie montuj - pojeździj chwilę, zobacz jak się sprawuje na benzynie i ile Ci pali. Decyzja z gazem podjęta od pierwszego dnia zakupu to kiepska decyzja.
U mnie po przesiadce dosłownie z samych diesli też myślałem, że samochód będzie mi palił masakryczne ilości paliwa. A teraz ? Gazu w mojej Hondzie NIGDY W ŻYCIU ! Po mieście jakim jest WWA teraz mi spaliła dokładnie 7.6 litra a z racji na CAI i fajny dźwięk całego układu dziadkowo nie jeżdżę
Pozatym gazu od początku nie montuj - pojeździj chwilę, zobacz jak się sprawuje na benzynie i ile Ci pali. Decyzja z gazem podjęta od pierwszego dnia zakupu to kiepska decyzja.
U mnie po przesiadce dosłownie z samych diesli też myślałem, że samochód będzie mi palił masakryczne ilości paliwa. A teraz ? Gazu w mojej Hondzie NIGDY W ŻYCIU ! Po mieście jakim jest WWA teraz mi spaliła dokładnie 7.6 litra a z racji na CAI i fajny dźwięk całego układu dziadkowo nie jeżdżę
A&B pisze:If you don't play you'll never win.
CAI nie mamBartekGib pisze:CAI i fajny dźwięk całego układu dziadkowo nie jeżdżę
Podtlenek LPG ale czerwone pole to podstawa lubię na 7500 RPM poobracać przepalić ten nagar ale więcej jak 10 mi nie spalił gazu (mowa o D15B2) właściwie to tak koło 9 poza miastem
Kolego kamilq24 szukaj wersji Noblesse EG3 silnik D13B2 ale ta wersja jest z bogatszym wyposażeniem tj.:
el. szyby,
el. lusterka,
klima - moim zdaniem kiepski pomysł bo zabierze coś tych KM i spalanie wzrasta no ale...
czarne wnętrze tyle, że nie jak z wersji EG5, ale zawsze coś,
zegary z obrotkiem,
szyber powinien być,
lotka tylnia długa,
chyba srs,
długa konsola (chodzi tu o te schowki w tunelu gdybyś się nie orientował)
i możliwe, że więcej..
jestem Danio - jakieś pytania?!
Jeździłeś/posiadałeś kiedyś hondę na gaźniku skoro piszesz że gaźnik jest problematyczny? Ja prawie 7lat mam d13b2 i jeszcze problemu z gaźnikiem nie miałem i złego słowa o silniku d13b2 nie powiem. Problem jest wtedy gdy ktoś bez pojęcia po przeczytaniu forum zaczyna zabawę w zdejmowanie fabrycznych blokad i sitek.laskosz480 pisze:Nie czytałem całego tematu ale nie wiem dlaczego chcesz szukać gaźnika. Wg mnie nie ma gorszego sprzętu i bardziej problematycznego niż gaźnik. Jak już zostajesz przy pomyśle na jojko to szukaj chociaż 1.5 na wtryskuta fajnymikamilq24 pisze:ps. Widzę że fajne forum z fajnymi ludźmi
a ile ci to auto pali?pawełtkn pisze:Jeździłeś/posiadałeś kiedyś hondę na gaźniku skoro piszesz że gaźnik jest problematyczny? Ja prawie 7lat mam d13b2 i jeszcze problemu z gaźnikiem nie miałem i złego słowa o silniku d13b2 nie powiem. Problem jest wtedy gdy ktoś bez pojęcia po przeczytaniu forum zaczyna zabawę w zdejmowanie fabrycznych blokad i sitek.laskosz480 pisze:Nie czytałem całego tematu ale nie wiem dlaczego chcesz szukać gaźnika. Wg mnie nie ma gorszego sprzętu i bardziej problematycznego niż gaźnik. Jak już zostajesz przy pomyśle na jojko to szukaj chociaż 1.5 na wtryskuta fajnymikamilq24 pisze:ps. Widzę że fajne forum z fajnymi ludźmi
Spala mi 7-8litrów paliwa. Zaraz mi pewnie napiszecie że pali jak smok
Suzuki Swift
viewtopic.php?f=26&t=27583
viewtopic.php?f=26&t=27583
Kolega pyta o tanie, mało awaryjne i łatwe w naprawach auto z gazem za 4-5k do codziennej jazdy, padło też z Jego strony pytanie o d13b2 i Ja mu tylko napisałem jakie mam doświadczenie z tym silnikiem, a jakieś tam kilkuletnie doświadczenie posiadam, więc napisałem tylko że awaryjny gaźnik w d13b2 to mit. Tyle z mojej strony.
Szukasz Hondy? Bardzo dobrze. Szukaj IV, V albo VI- nie nastawiaj się na konkretny silnik i wyposażenie- bierz to co będzie w najlepszym stanie (a o ocenie stanu auta było trochę na tym forum)(i zostaw sobie przynajmniej tysiaka rezerwy, bo zawsze coś po drodze wyjdzie- chyba, że te 6k jest na sam zakup auta, nie na wszystko).
joony ma D13B2 i gazu mu pali 8l także jestem w stanie uwierzyćpawełtkn pisze:Spala mi 7-8litrów paliwa. Zaraz mi pewnie napiszecie że pali jak smok
gaźnik Hondy to dopracowana rzecz ludzie jeżdżą i problemów nie mają i daje to radę jak na 75km dobrze jedzie
gruszecky pisze:ew. EG4 D15Z1 VTEC-E , pali ten litr mniej
ale czy to pod gaz jest dobre?
jestem Danio - jakieś pytania?!
Kolego poprzeglądaj dział sprzedam, także na sąsiednich forach. Ostatnio co chwile coś widzę w podobnej kwocie. np:
http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=16832
http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=16831
http://www.civicklub.pl/forum/showthrea ... USDM-d15b7
http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=16832
http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=16831
http://www.civicklub.pl/forum/showthrea ... USDM-d15b7