czujnik temperatury??
czujnik temperatury??
Witam mam taki mały problem w mojej Hondzie wskazówka od temperatury wody co jast na zegarach wgl sie nie podnosi a silnik pracuje normalnie nic sie nie dzieje woda sie nie gotuje bo słyszałem że jak by był uszkodzony termostat to woda by sie gotowała. czy jest to wina czunika termostatu??? i czy wymienie sobie sam?? bo nie jestem jakimś mechanikiem
-
- Pełnoprawny User
-
- Pełnoprawny User
Wymiana żarówki z zegarów to przy dobrych wiatrach 20min roboty z demontażem - wymianą - montażem... Poradniki są na forum.ARKADE09 pisze:a jeszcze powstał mi nowy problem..a mianowicie nie świeci mi kontrolka od rezerwy a żeby wymienić tą żarówkę to chyba duzo roboty jest co??
Zresztą to nie filozofia odkręcasz śrubki wyciągasz awaryjny guzik kolejna śrubka i ciągniesz plastik
To masz taką samą hondę jak ja ? EG3 95' D13B2 ? I masz żarówkę a ja nie zostałem poszkodowany , jak świeciła to musi tam być wyciągnij "zegary" wykręć żarówkę i ją wymień... Jak nie wiesz która to wyciągaj wszystkie po kolei i sprawdź która spalona a która nie, poznasz od razu (srebrny/czarny nalot wewnątrz żarówki)
P.S. Powinna być albo blisko wskaźnika albo w którymś porcie ... jak masz symbol dystrybutora to problem rozwiązany.
P.S. Powinna być albo blisko wskaźnika albo w którymś porcie ... jak masz symbol dystrybutora to problem rozwiązany.
Panowie mam problem z wskazówką od temperatury wody mianowicie gdy zapale auto wskazówka albo podnosi się odrazu na maxa albo wogóle nie drgnie ewentualnie przy dodaniu gazu skacze jak oszalała o co kaman?? I jeszcze taka sprawa nie świeci mi kontrolka od ładowania,żarówka jest dobra bo sprawdzałem i ładowanie też jest macie jakieś pomysły jak to naprawić?
- Laskosz
- Natchniony
UWAGA ODKOP!
Odpalam auto i po jakichś 2 minutach wskazówka od temperatury leci do samej góry. Jakieś pomysły zanim zacznę szukać? Bardziej wskaźnik w liczniku, czy czujnik?
Sam sobie odpowiadam. Upierdzielił się ten cienki drucik pod wskaźnikiem w liczniku. To tak dla potomnych.
Odpalam auto i po jakichś 2 minutach wskazówka od temperatury leci do samej góry. Jakieś pomysły zanim zacznę szukać? Bardziej wskaźnik w liczniku, czy czujnik?
Sam sobie odpowiadam. Upierdzielił się ten cienki drucik pod wskaźnikiem w liczniku. To tak dla potomnych.
Ostatnio zmieniony śr 04 lut 2015, 20:00:28 przez Laskosz, łącznie zmieniany 1 raz.
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878