Problem z Obrotomierzem d15b2

Problemy z prądem.
mako0

Problem z Obrotomierzem d15b2

Post autor: mako0 »

Witam mam problem z obrotomierzem a mianowicie problem polega na złym pokazywaniu obrotomierza, przycinania go. co moze byc tego przyczyną? I problem też polega na tym gdy, naciskam sprzęgło podczas zmiany biegu obroty tak spadną ze gasnie silnik co jakiś czas...
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Post autor: Danio »

Silniczek krokowy wyczyść i zrób mu kąpiel w benzynce ekstrakcyjnej. To jest z gazem?
jestem Danio - jakieś pytania?!
JokerNH
Natchniony

Post autor: JokerNH »

Sprawdź styki..
"Nie trąb gdy zwalniam, jadę na glebie, zaraz wahaczem, o coś przyjebie"
Awatar użytkownika
Laskosz
Natchniony

Post autor: Laskosz »

mako0 pisze:I problem też polega na tym gdy, naciskam sprzęgło podczas zmiany biegu obroty tak spadną ze gasnie silnik co jakiś czas...
Z tym ma dużo ludzi problem i jeszcze nikt konkretnie nie powiedział co jest przyczyną. Najprawdopodobnie to wina aparatu zapłonowego. Mi na gorącym silniku mocno spadają obroty ale auto nie gaśnie. Czyściłem krokowca i nie pomogło.
A co do obrotomierza, to pewnie najlepiej go wymienić
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
motomaniek10
Pełnoprawny User

Post autor: motomaniek10 »

Czyszczenie silniczka krokowego nie ma sensu bo.. to nie silniczek krokowy tylko zwykły nastawnik. Żeby mógł się nazywać krokowym musza dochodzić do niego min. 4 kable. Co do falowania, przygasania i gaśnięcia to porządne czyszczenie przepustnicy środkiem carburator cleaner firmy tecane.
ODPOWIEDZ