Brak Prądu

Problemy z prądem.
kezsezro

Brak Prądu

Post autor: kezsezro »

Witam, mój problem zaczął się gdy zostawiłem w swojej Hani zapalone światła. Po przyjściu i przekręceniu kluczyka na zapłon kontrolki zapalały się, lecz akumulator nie miał siły zakręcić silnikiem. Pobiegłem więc po inny akumulator, przypasowałem klemy i okazało się że moje są zbyt wąskie, więc znów założyłem swój aku. Po założeniu i przekręceniu kluczyka auto nie daje znaku życia. Próbowałem je odpalić na pych, co też nie pomogło. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki. Podłączyłem kable z innego auta i dalej zero oznak życia zarówno z moim założonym akumulatorem jak i bez niego (na samych kablach). Działają mi jedynie światła awaryjne, i klakson (?). Co to może być?

PS. Przy podłączaniu swojego akumulatora po doładowaniu nie ma żadnej iskry gdy przykładam klemę plusową.

:cry:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Post autor: Danio »

Może podłączyłeś przez nieuwagę odwrotnie kable z innego auta? Zerknij na przekaźniki miernikiem się bodajże sprawdza je jakoś ;)
jestem Danio - jakieś pytania?!
kezsezro

Były podłączone dobrze :) za każdą wymianą i podłączeniem 2 razy sprawdzałem bieguny
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Przekaźniki mogły paść .. Pewności nie mam.
EG_WL
Pełnoprawny User

Post autor: EG_WL »

wiec tak akumulator ci padł troche mrozu było i jak był stary to wystarczyło zeby się wysrał...
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Ale na pycha powinna odpalić wtedy.
Awatar użytkownika
Laskosz
Natchniony

Post autor: Laskosz »

kezsezro pisze:Działają mi jedynie światła awaryjne, i klakson
te rzeczy mają bezpieczniki pod maską. A do konsoli bezpieczników w kabinie dochodzi wogóle prąd ? i czy sprawdzałes też bezpieczniki pod maską czy tylko w kabinie ?
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
kezsezro

Sprawdzałem także bezpieczniki w kabinie, nie były uszkodzone, nie dochodzi do nich prąd.. Na pycha nie pójdzie bo nie reaguje na kluczyk w żadnej pozycji
EG_WL
Pełnoprawny User

Post autor: EG_WL »

kezsezro pisze:Sprawdzałem także bezpieczniki w kabinie, nie były uszkodzone, nie dochodzi do nich prąd.. Na pycha nie pójdzie bo nie reaguje na kluczyk w żadnej pozycji
włóż inny akumulator ...
od hondy i nie kombinuj póki tego nie zrobisz...
kezsezro

Na innym aku też zero zmian ;<
Hania poszła dziś w ręce elektryka, dosyć sceptycznie do niej podszedł.

EDIT: Hania sprawna ale wyszło kilka dziwnych rzeczy :)
Po 1 Mój akumulator wcale się nie rozładował ale padł czujnik sprzęgła który uniemożliwił mi odpalenie auta. Mój aku był już zbyt słaby żeby zrobić przez niego większą zware.
po 2 gdy podłączyłem naładowany aku, owy czujnik zrobił zware i spalił główny bezpiecznik, ponieważ klakson jak i awaryjki go omijały nie uległy brakowi prądu.

Teraz już nie mam czujnika :< całkowity koszt z bezpiecznikiem 60zł

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc :)
ODPOWIEDZ