Podświetlenie tablicy-żarówka

Problemy z prądem.
Hondzia

Podświetlenie tablicy-żarówka

Post autor: Hondzia »

Mam przepalona jedna zarowke w podswietleniu tablicy i chcialbym zamowic ale diodowa i wlasnie niewiem ktory rozmiar wybrac'

http://moto.allegro.pl/zarowka-led-c5w- ... 27101.html

Przy okazji jak bede zamawial to jaka żarówka jest lampce od otwierania drzwi,ma takie same wymiary
Prosze o podpowiedz
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Post autor: Danio »

Tylko nie pisz że kupisz niebieską zwieśniaczysz ... Ja bym kupił na Twoim miejscu zwykłą bo diodowa nie wytrzyma tyle co zwykła i nie podświetli tak idealnie tablicy jak zwykła..
jestem Danio - jakieś pytania?!
KamiloWKS
Potrójny As

Post autor: KamiloWKS »

Zacznijmy od tego ,że do podświetlenia tablicy jest żarówka W5W taka jak do postojówek.

A do wnętrza jest C5W 31mm bądź 39mm ale raczej 31mm tak mi się zdaje (na podsufitce)
juszek
Berbeć

Post autor: juszek »

danioeg4 pisze:Tylko nie pisz że kupisz niebieską zwieśniaczysz ... Ja bym kupił na Twoim miejscu zwykłą bo diodowa nie wytrzyma tyle co zwykła i nie podświetli tak idealnie tablicy jak zwykła..
A ja się z tobą nie zgodze :p mam założone diodowe (białe, żadne niebieskie ) i świeci dosyć długo. A z tym podświetleniem jak chcesz mieć bardzo widoczne i odróżniające się to paski ledowe (wlutować ) i nawet to przyzwoicie wyglada :)
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Post autor: Danio »

juszek pisze:
danioeg4 pisze:Tylko nie pisz że kupisz niebieską zwieśniaczysz ... Ja bym kupił na Twoim miejscu zwykłą bo diodowa nie wytrzyma tyle co zwykła i nie podświetli tak idealnie tablicy jak zwykła..
A ja się z tobą nie zgodze :p mam założone diodowe (białe, żadne niebieskie ) i świeci dosyć długo. A z tym podświetleniem jak chcesz mieć bardzo widoczne i odróżniające się to paski ledowe (wlutować ) i nawet to przyzwoicie wyglada :)
Dosyć długo hmm... Ja ze swojej hondy przy blacharce wyjąłem żarówki i zamieniłem na nowe i były one tam od 92r czyli 20 lat świeciły raczej bo wyglądały na nadgryzione zębem czasu ;) Nie mówię nie ale jestem zdania że zwykła lepsza ;]
jestem Danio - jakieś pytania?!
juszek
Berbeć

Post autor: juszek »

Diody za to mają ładną barwe , a za to zwykłe żarówki świeca raczej na żółto ale ok. Kwestia gusty
Piszesz , że zwykłe swieciły Ci 20 lat to takie pytanie. Miałeś Honde od nowości , że tak twierdzisz ? Skąd wiesz , że poprzedni właściciel ich nie wymieniał ?
Z ciekawości troche pogoglowałem i znalazłem np. Philips żywotność 100 000km
Diody 50 000 godzin.

A z drugiej strony jak Diody kosztują 8 zł a zwykła 1 zł (chyba sztuka).
Więc nawet jak co 2 lata masz wydać te 8 zł to chyba nie jest majątek ?
Hondzia

Post autor: Hondzia »

Juz kupilem diodowe fajnie swieci ze az
I do srodka diodowke jak sie otwiera drzwi to jest 31mm zarowka
soulem
Forumowy As

Post autor: soulem »

Do środka polecam taką (tylko że 35 mm):

http://moto.allegro.pl/zarowka-rurkowa- ... 25903.html

Kupiłem u chińczyka za 9.50, także taniej niż na allegro. Mam 2 szt. w podsufitce, ale jedna wystarczy w zupełności.
ODPOWIEDZ