Lakier...
Lakier...
Witam powoli wszystko kompletuje jak jest hajs , silnik muza bd , ale co mogę zrobić z lakierem skoro on jest gdzie nie gdzie różowawy lub pod fiolet ? polerka da rade ?
no no ładnie się cenią a nie lepiej samemu pasta polerka elektryczna woda i wioBongoz pisze:prawda, tu sie zgodze.pasta725 pisze:Polerka jeśli już to tylko maszynowa.
Polerka reczna np. k2 to masz na dwa, trzy dni ewentualnie jeden dzien po blocie.
Z tego co sie orientuje u mnie w okolicy polerka auta waha sie bardzo, od 300-1000. Skad taka rozbieznosc, nie mam pojecia
dzięki za radę bo moje kosmetyki są do dupy , mam jakiś preparat na oponki że smarujesz i wyglądają do 3 umyć jak nowe , ale brat mi zerwał naklejkę abym nie wiedział...pasta725 pisze:Polerka jeśli już to tylko maszynowa.
K2 tempo nie nadaje się do polerowania..dobre jest raczej do rysowania.
Stosuj pasty farecla g3, g6 i g10, potem wosk i będzie trochę bardziej czerwony.
- Walnuts.inc
- Nałogowiec
koszt malowania klatka piw + farbaBongoz pisze:dlugo planujesz swoim d13 jedzic ?
Bo zmiana koloru wiaze sie z blacharka, wyniana czesci, sporymi kosztami za lakierowanie i materialy, dobrze sie zastanow. Moze wystaczy tylko polerka i kolor wroci do zycia
Czasem koszt zmiany koloru jest wiekszy od wartosci auta
no z 3 lata pewnie zejdzie bo 150 tyś migiem nie narobię .
no swap sporo kasy , no , ale wtedy to furcia bd zjezdzona do końca i na części reszta złomowanie, wiem jakie koszta , patrze sobie na jakieś integry przerdzewiałe aby dziabnąć mosty z hantlami ale teraz stoję nad kropka nad i , czy robić czy pojeździć troszkę i zmienić na
V-teca ?
interesuje mnie ta honda , ale jak jesteś właścicielem nie gniewaj się razi mnie tylko przebieg
http://allegro.pl/sliczna-honda-civic-e ... 43705.html
to maluj, oplaca sie tylko zalezy jaki bedzie efekt koncowy
Rok produkcji: 1992 Przebieg (km): 258900 , w to mozna jak najbardziej wierzyc, az tak duzo to niejest , moje EG3 z 94' ma 230~ i dobrze sie spisuje. Tak wiec te silniki z Honda na prawde sa dlugowieczne, patrz tez na to ze tam jest d16z6 wiec na pewno byla dosc mocno katowana, zeby bawic sie vteciem. Bylbym ostrozny kupujac taki silnik
Rok produkcji: 1992 Przebieg (km): 258900 , w to mozna jak najbardziej wierzyc, az tak duzo to niejest , moje EG3 z 94' ma 230~ i dobrze sie spisuje. Tak wiec te silniki z Honda na prawde sa dlugowieczne, patrz tez na to ze tam jest d16z6 wiec na pewno byla dosc mocno katowana, zeby bawic sie vteciem. Bylbym ostrozny kupujac taki silnik
właściwie jak masz dobry d13 tzn zdrowy nie pijacy oleju i w kompresji okey to pokusił bym się o MINI-ME ;D koszt do 2K zł ale myślę że warto i że wywalczył bys te 110 kucyka z dobrzym osprzetem ale koniec tego OT
co do polerki to są fajne pasty "koloryzujace" pod dany lakier a maszynę do polerowania kupisz za 200zł i jak wiesz co i jak to zarobisz jeszcze na niej szukaj z przekładnią olejową ale uwazaj żeby nie przypalić lakieru swoją drogą proponuję polerke zrobić na wiosnę wtedy usuniesz z lakieru sól i inne przekleństwa polskich dróg
co do polerki to są fajne pasty "koloryzujace" pod dany lakier a maszynę do polerowania kupisz za 200zł i jak wiesz co i jak to zarobisz jeszcze na niej szukaj z przekładnią olejową ale uwazaj żeby nie przypalić lakieru swoją drogą proponuję polerke zrobić na wiosnę wtedy usuniesz z lakieru sól i inne przekleństwa polskich dróg
jestem Danio - jakieś pytania?!
Nie żłopie ani grama , jestem pewny (: bo tak, ani hanka nie była katowana , a poprzedni właściciel to był Niemiec , i on był 1 właścicielem potem mój brat pojechał po hankę na niemcy , i po max miesiącu rozprół tylni bok od strony kierowcy .... i tak sobie postała po zrobieniu tyle lat , a teraz zeszły mu zawiasy ma kwity ja też za 2 miechy hanka będzie tylko do mojej dyspozycji nawet mogę sprzedać powiedział , bo na razie muszę się dzielić z nim bo dopiero na lutego kupuje on sobie furę z salonu .... trochę czasu będziedanioeg4 pisze:właściwie jak masz dobry d13 tzn zdrowy nie pijacy oleju i w kompresji okey to pokusił bym się o MINI-ME ;D koszt do 2K zł ale myślę że warto i że wywalczył bys te 110 kucyka z dobrzym osprzetem ale koniec tego OT
dzięki wielkieMared pisze:Czarny, co do interesującej Cię hanki...
Byłem dzisiaj z kumplem oglądać bo on też ma d13b2 i się napalił na V-Teca,jednak ten egzemplarz kopci jak komin z jakieś fabryki.. sprzedawca mówił,że po remoncie tak jest,ale chyba remont robi się po to żeby autko nie kopciło... z drugiej strony kto robi remont silnika,a 2 tygodnie później sprzedaje auto.Hanka bardzo porysowana,czego na zdjęciu nie widać,reperaturki będą potrzebne na bank po tej zimie,a nawet i na przodzie.Cena jak dla mnie kosmiczna,bo poniżej 5 tys nie chce zejść.Mam nadzieje,że pomogłem i zaoszczędziłem Ci sporo km
Expertise: Scooter Tuning the optical and mechanical