Wygłuszenie samochodu

Tematy związane z odsłuchem muzyki w samochodach.
andrewosw91
Pełnoprawny User

Wygłuszenie samochodu

Post autor: andrewosw91 »

Witam. dziś wygłuszyłem drzwi w EG3 ale dalej coś brzęczy jak je zamknę. Wszystko dokręcałem i dałem dystanse z mdf z podkładką gumową.

Audio: 4 głośniki (przód/tył) subwoofer 500w

Wiecie co w tym modelu tak może "wkurwiać" ?
Awatar użytkownika
dam01ian
Podwójny As

Post autor: dam01ian »

ja tez mialem problem z tym, powod byl banalny: luźno latające kabelki obijały sie pod wpływem basu i brzęczały :P
CYkada
Nałogowiec

Post autor: CYkada »

przy basie listwy drzwiowe maga rzęzić, folia w drzwiach....
andrewosw91
Pełnoprawny User

Post autor: andrewosw91 »

Wygłuszyłem drzwi i teraz jeszcze bagażnik. Ograniczyłem moc subwoofera i jest w miarę ok.
shiroitokage

Post autor: shiroitokage »

A ja mam inny problem, słyszę świstające powietrze w górnej części drzwi. Pewnie to uszczelki, ale może ktoś coś robił z tym? Jakieś patenty??
Awatar użytkownika
K23
Natchniony
Kontakt:

Post autor: K23 »

shiroitokage pisze:A ja mam inny problem, słyszę świstające powietrze w górnej części drzwi. Pewnie to uszczelki, ale może ktoś coś robił z tym? Jakieś patenty??
Najlepszy patent to pewnie na trasy mieć coś innego niż civic 5 gen, ale chętnie jakiś patent poznam, bo też czasem drażni przy wyższej prędkości :dry:
zioom

Post autor: zioom »

shiroitokage pisze:A ja mam inny problem, słyszę świstające powietrze w górnej części drzwi. Pewnie to uszczelki, ale może ktoś coś robił z tym? Jakieś patenty??
Najlepszy patent to wygłuszenie uszczelek drzwi. :) Ale jak to się robi to Ci nie powiem, bo sam nie robiłem, tylko oddałem wóz w ręce speców ze SztukaWyciszania.pl :)
Ostatnio zmieniony pn 05 lis 2012, 12:57:54 przez zioom, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Danio
Nałogowiec

Post autor: Danio »

CYkada pisze:przy basie listwy drzwiowe maga rzęzić, folia w drzwiach....
fakt ;D dlatego ja je całkowicie usunąłem ale tablica z tyłu tez może proponuję kupić silikon ;)

albo jestem inny albo nie wiem bo w moim Civic'u na szczęście nie dokucza mi świst drzwi ;)
jestem Danio - jakieś pytania?!
ODPOWIEDZ