b18c4 remont

Serce samochodu niedomaga ?
mariuszkicha87

b18c4 remont

Post autor: mariuszkicha87 »

Witam wszystkich mam problem ze swoim EJ bierze olej :( kopci przy odcince trochę wstyd pokazać co się ma pod maską proszę o pomoc jakiemu warsztatowi zlecić tą robótkę (okolice Bielska - Białej , Krakowa lub Katowic i chciałbym znać koszty jak ktoś robił , na pewno głowica do roboty może pierścienie i szli wału dodam że sprężanie 14.0 - 14.1
arturro385
Żółtodziób

Post autor: arturro385 »

jak tam ten remont ?
yotomeczek86

Post autor: yotomeczek86 »

Wału się nie szlifuje w hondach. Koszt takiego remontu to koło 3 tyś zł na gratach oem z robocizną. Mówię tu o porządnym remoncie a nie druciarstwie. Sama robocizna to około 1 tyś zł. Części około 2 tyś (upg, uszczelki miski,pokrywy, uszczelniacze wałka rozrządu, wału korbowego itp) Wymieniaj wszystko co leci, bo jak tego nie zrobisz to się zemści na Tobie - wiem po sobie to niestety. I miej odłożoną kasę na jakieś niespodzianki typu 8 prowadnic do wymiany lub nowe zawory :) Polecam nabyć części w Haparts.pl
arturro385
Żółtodziób

Post autor: arturro385 »

te 3 tys to chyba mega optymistyczna cena. kolega chyba mówiąc o szlifie wału miał na myśli mikropolerke . Tak jak napisałeś uszczelki wszędzie gdzie tylko możliwe oem . Sprawdzić owalizacje tulei to podstawa , jeśli ok to honowanie plus pierścienie. Zależy czy skrecasz blok później na starych srubach czy dajesz w głowę arp to następne koszta. Dalej głowica zabielenie uszczelniacze inspekcja prowadnic docierania zaworów lub wymiany . inspekcja pompy oleju . nowy rozrzad płyny w 3 tys mega ciężko to ogarnąć a wręcz nie realne. Mnie remont c6 wyniósł 5tys zł a cena b serii czy to a2 c4 c6 to różnicy już nie ma żadnej. Ale po takiej profi robota mam nowy silnik na następne 150tys katunku , który na hamowni tak z ciekawości pokazał 7 koni więcej niż seria
ODPOWIEDZ