Witam.
Mam taki problem że Hania krzywo stoi, tj są różne prześwity przy kołach (chociaż nie wiem czy stoi na równym, a nie chce mi się specjalnie gdzieś jechać na równe, bo są też inne objawy). Przy lewym przednim kole i prawym tylnym jest podobny, ale prawy przód i lewy tył ma prześwit mniejszy o około 3cm. różnica jest widoczna gołym okiem
W zaznaczonym miejscu był swego czasu jednorazowy wyciek jakiś (nie wiem czy to ma coś wspólnego z amorkiem)
Dodatkowo przy wkręcaniu na obroty Hanka skręca w stronę gdzie przednie koło ma większy "prześwit" od błotnika (w lewo). Wykluczam drążek kierowniczy, końcówkę drążka, tuleje wahacza, poduszkę wahacza i zbieżność też niby mechanior zrobił
A przy skręcaniu w lewo (gdzie przednie kolo ma większy prześwit) słychać stuki...
Opony nowe, wyważone, poprzednio było tak samo (w sensie przed zmianą)
Spręzyny/ amorki/ ki ch*j? ;)
No pewnie że na Civica tylko trzeba z boku patrzeć
No ogólnie to ten zakład w którym robiłem to raczej dobry jest itd
Ale chyba pojadę z tym gdzieś, w końcu od Civica wymaga się prowadzenia jak po sznurku
Na stacji kontroli pojazdów sprawdzą mi to na szarpaku jakimś? i tylko 20 złociszy? (w sensie chodzi o to ściąganie samochodu przy wciskaniu sprzęgła)
No ogólnie to ten zakład w którym robiłem to raczej dobry jest itd
Ale chyba pojadę z tym gdzieś, w końcu od Civica wymaga się prowadzenia jak po sznurku
Na stacji kontroli pojazdów sprawdzą mi to na szarpaku jakimś? i tylko 20 złociszy? (w sensie chodzi o to ściąganie samochodu przy wciskaniu sprzęgła)
-
- Berbeć
Sory że tak późno ale nie było kiedy napisać
Rozkręciliśmy przód, wyjęliśmy sprężyny, poszukaliśmy co może być problemem, ale nie znaleźliśmy nic
Złożyliśmy i jest lepiej - nie ściąga już, samochód stoi prosto Może coś było źle założone czy coś a my to założyliśmy dobrze - nie wiem
Ważne że już się dobrze jeździ
Rozkręciliśmy przód, wyjęliśmy sprężyny, poszukaliśmy co może być problemem, ale nie znaleźliśmy nic
Złożyliśmy i jest lepiej - nie ściąga już, samochód stoi prosto Może coś było źle założone czy coś a my to założyliśmy dobrze - nie wiem
Ważne że już się dobrze jeździ