Witam,
pech chciał zgubiłem wczoraj kluczyk oraz tzw. pastylkę do immo z mojego civica 1.3 1994 HB. Na szczęście posiadam kluczyk zapasowy lecz niestety druga pastylka nie działa. Czy można jakoś tą pastylkę zaprogramować? jeśli nie to jak się pozbyć tego immo żeby auto odpalało bezpośrednio bez przykładania tego dziadostwa do deski rozdzielczej:)
immobilizer
-
- Żółtodziób
Ja przy tym ostatnio dłubałem.Pewnego razu w celu odpalenia auta przyłozyłem tą ,,pastylkę,, do wejścia i nic nie działa. Musiałem sam do wszystkiego dojść. Po lewej stronie pedałów na sciance pod dywanikiem masz plastikowa obudowę do niej idzie wiązka przewodów.Ściągasz obudowę tam masz płytkę która odpowiada za działanie immo .do płytki lecą 3 przewody cienkie ucinasz je .Dalej trudno mi tak wytłumaczyc .w rogu płytki u dołu po prawej znajdujesz ponoć tranzystorek i jescze cos tam odwracasz płytkę i szukasz dwóch lutów są blisko siebie .Musisz probowac drucikiem łaczyc po kolei punkty w tym miejscu z przekreconym zapłonem jak trafisz zapłon odblokuje.i ten drucik lutujesz do tych dwóch punktów i trybi bez tej pastylki zapłon .