Problem za wspomaganiem

Coś puka i stuka? Trzeba to wymienić, a nie wiesz jak ?
snicky25

Problem za wspomaganiem

Post autor: snicky25 »

witam mam problem ze wspomaganiem tzn ze tak jak ustawie kierownice tak jedzie nie prostuje samoczynnir kół a powinien chyba nie znaczy przy wiekszym skrecie prostuje ale nie całkiem i ciezko kreci sie kierą w porównaniu np do golfa III albo czegos innego ze wspomaganiem
vidar

Post autor: vidar »

Proszę Cię, napisz to jeszcze raz, tylko z użyciem znaków przestankowych, bo trudno zrozumieć o co chodzi... :(
snicky25

odp

Post autor: snicky25 »

witam mam problem ze wspomaganiem
tzn: ze tak jak ustawie kierownice tak jedzie, nie prostuje samoczynnie kół a powinien chyba nie?
przy wiekszym skrecie prostuje ale nie całkiem i ciezko kreci sie kierą w porównaniu np do golfa III albo czegos innego ze wspomaganiem
vidar

Re: odp

Post autor: vidar »

snicky25 pisze:witam mam problem ze wspomaganiem
tzn: ze tak jak ustawie kierownice tak jedzie, nie prostuje samoczynnie kół a powinien chyba nie?
Powinien. Za mało powietrza w kołach? Przekładania kierownicza ciężko pracuje? Zbieżność źle ustawiona?
snicky25 pisze:przy wiekszym skrecie prostuje ale nie całkiem i ciezko kreci sie kierą w porównaniu np do golfa III albo czegos innego ze wspomaganiem
Jak dawno wymieniałeś płyn z układu wspomagania? Ile jest tego płynu?

Jeśli układ nadal słabo wspomaga to:
- może być zapowietrzony,
- jeśli nie jest zapowietrzony to sprawdź czy pompa nie ma wewnętrznych wycieków (manual i własny garaż albo profi warsztat) bo być może daje na układ zbyt małe ciśnienie.

A może pasek się ślizga?

ADMINI Proponuję temat przenieść do odpowiedniego działu. Wspomaganie w civic jest hydrauliczne, nie elektryczne! :p
Cisiolek

Post autor: Cisiolek »

Witam podepnę się pod temat czy wie ktoś może ile płynu wchodzi do układu wspomagania ?
wojtu
Potrójny As

Post autor: wojtu »

około 1 litr PSF
PAWEL1199911
Berbeć

Post autor: PAWEL1199911 »

Ja wymieniałem wczoraj, wchodzi 0,7l atf-u mobila.
mazda 323f > civic d16a9 > civic d15z1
Cisiolek

Post autor: Cisiolek »

Dzięki za pomoc pozdrawiam
ODPOWIEDZ