wymiana silnika

Serce samochodu niedomaga ?
Namu

wymiana silnika

Post autor: Namu »

Witam
Czy silnik z Hanki VI-gen D15z6 wejdzie do V-gen gdzie znajdował się silnik o pojemności 1343?
Co będzie potrzeba dodatkowo zamontować, przerobić, żeby to miało ręce i nogi?
czyzyk
Pełnoprawny User

Post autor: czyzyk »

wejdzie, oprócz wymiany silnika, potrzebujesz wiazki kabinowe i silnikowe (np. od d15b7) i bak , i przerobiony komp jak nie masz.
Namu

Post autor: Namu »

dzięki za odpowiedź :D
a na jaki bak ma być wymiana? można wytłumaczyć po krótce dlaczego?
a komp nie jest przerobiony, bo to jest całość od D15z6. Co w nim trzeba przerobić?
Balcer
Forumowy As

Post autor: Balcer »

Bak filtr powietrza i reszta ukladu paliwowego potrzebna . W D13 masz gaznik a D15 wtrysk. Pompa paliwa w d13 jest przy glowicy napedzana walkiem a w d15 w zbiorniku . A wiec zbiornik z pompa paliwa. Przewody paliwowe oraz ekektryke to musisz pociagnac najlepiej nowe. Troche zabawy jest .
Bushid0

Post autor: Bushid0 »

2 dni roboty ;D
pyszczorek

Post autor: pyszczorek »

2 dni dla lewo recznych
kazik2_h9w3
Berbeć

Post autor: kazik2_h9w3 »

Ale wykonalne czego przykładem sa autka na forum
pyszczorek

wczoraj robiłem swap i z zegarkiem na reku zajelo to 8 godzin z browarkami do wyjechania na gotowo
kazik2_h9w3
Berbeć

Post autor: kazik2_h9w3 »

No to gratki
konrad739

Post autor: konrad739 »

Nie wiem jak wy to robicie ze robicie swap w 2 dni czy 8 godzin mi to zajeło 2 ale miesiace i jeszcze nie skonczylem ;/ fakt jest taki ze zalezy co sie swapuje i do czego i wyposarzenie jakie sie posiada typu garaz kanal bloczek klucze itp itd
młody
Nałogowiec

Post autor: młody »

to co Ty to na lewarku bez kanału robisz :D?
Hakier
Nałogowiec

Post autor: Hakier »

Super że już zrobione :)
Ja od 3 dni zmieniam silnik i jak na razie jestem w jakiejś 1/3 drogi do celu, prócz tego że silnik muszę zmienić to jeszcze całą elektrykę. Ogólnie było by ok gdybym nie robił tego przed domem na trawniku.
Zientas
Potrójny As

Post autor: Zientas »

pyszczorek jaka haneczka po żorach sie wozisz??:D
konrad739

Post autor: konrad739 »

W zasadzie to tak samochod jedyne gdzie moge robic (oprocz parkingu pod blokiem) to gdzies u rodzinki gdzie mam 15-20 km od domu i caly czas ciaganie samochodu bo u jednego wuja nie ma jak wyciagnac silnika u drugiego jest ale zowu nie ma jak reszty zrobic kanału tez nigdzie nie mam samochod byl podnoszony za pomoca lewarka z mojej H wiekszosc robilem pod chmurka ;/ do tego dochodza obecne problemy bo samochod odpala ale trzyma 1,5 tys czy zimny czy cieply linka gazu jest luzno wszystko dobrze podpiete kolejne czujnik wstecznego bo wiazke mam z automata najwiecej problemow bylo z bakiem paliwa szczegolnie gdy samochod stoi na lewarku a ty pod nim lezysz i wyjmujesz bak a najgorsze byly przy tym zakupowanie potrzebnych czesci gdzie w sklepach nie umieli uzywac sowmiarki
Ogolnie nie polecam swapowac d16a9 z crx bo to jest koszmar ;/
pyszczorek

Zientas a ty jaka sie wozisz
ODPOWIEDZ