Problem z chłodzeniem
Problem z chłodzeniem
Witam wszystkich. Ostatnio zrobiło się trochę cieplej, wyruszyłem w trasę 100km i niestety po przejechaniu 25km temperatura zaczęła się podnosić, nauczony poprzednimi doświadczeniami szybko zjechałem na bok. Wentylator chodził. Odczekałem chwile i udałem się w dalszą trasę z włączonym ogrzewaniem Dojechałem szczęśliwie tylko było mi trochę gorąco
-Termostat wymieniony, płukanka zrobiona
-chłodnica, pamięta chyba jesień 93 w Japonii, nie cieknie ale , może jest mało drożna i nie chłodzi cieczy
-pompa wody, ale ani jej nie słychać , w ogóle nie wiem co się dzieje jak jest awaria pompy.
Proszę o poradę. Pozdrawiam
-Termostat wymieniony, płukanka zrobiona
-chłodnica, pamięta chyba jesień 93 w Japonii, nie cieknie ale , może jest mało drożna i nie chłodzi cieczy
-pompa wody, ale ani jej nie słychać , w ogóle nie wiem co się dzieje jak jest awaria pompy.
Proszę o poradę. Pozdrawiam
-
- Berbeć
- Laskosz
- Natchniony
Jak dla mnie chłodnica. Ale dla pewności możesz wyciągnąć całkiem termostat żeby sprawdzić czy to nie on
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Laskosz
- Natchniony
Przez uszczelke by Ci wybijało płyn zbiorniczkiem albo do oleju leciało. Tylko się cieszyć że to nie ona
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
-
- Berbeć
- Laskosz
- Natchniony
no to jest dobraJenczu pisze:Wycieków żadnych nie zauważyłem, tak samo odgłosów
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
-
- Berbeć
http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=12064 tu mozna kupic w bardzo dobrym stanie,kupilem na szrocie ale do mnie pasuje tylko duza wiec ta sprzedaje jak zainteresowany to pw jednak upewnij s sie czy to napewno chlodnica jezeli cała sie nagrzewa a nie jakas czesc to jest dobra,chyba ze ma zapchane radiatory,wtedy nie przepuszcz powietrza i nie odaje go do otoczenia co powoduje granie sie ukladu.