czrny dym z ruru wydechowej i nierówna praca silnika
czrny dym z ruru wydechowej i nierówna praca silnika
jak w temacie dzis wkoncu odpaliłem silnik po wielkich bulach (nie mialem z tym najmniejszych problemow 3 tyg temu i od tamtej pory nie odpalalem go) silnik chodzi dosc nierowno.. i wli czarnym dymem a jak wcisne gaz to juz wogole ostro daje... Jedyne co zrobilem przy silniku w przeciągu 3 tyg, gdzie byl wyłączony to zmienilem kopółkę i ,,młoteczek'' czy jak to tam zwał na nowe OEM-owe. dzy moze to byc przyczyną umierającego aparatu zaplonowego?? jakie jeszcze mogą być tego przyczyny, dodam ze swiece i kable tez w zasadzie mam nowe (przebieg raptem kilkaset km)
moze ktś pomoc..?
moze ktś pomoc..?
- Laskosz
- Natchniony
Jak dla mnie nie dopala się paliwo. Za mało powietrza, coś nie tak z iskrą, gaźnik za dużo leje
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Laskosz
- Natchniony
Ale jednak warto sprawdzić to o czym kaczor pisał
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Laskosz
- Natchniony
Masz lampe stroboskopową ? przestawiaj a może zacznie chodzić równo
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
mam... ale uwazam ze nie ma sesu, jak jakis czas temu sprawdzalem zaplon z ciekawosci dalem aparat zaplonowy do konca w przod i w tył i nie było takich akcji, zaczynał mulic i tyle, jutro jeszcze sprawdze czy przypadkiem mi sie koło pasowe na wałku w jakis dziwny sposób nie przestawiło... a nastepne o to chyba dorwac inny aparat zaplonowy i zobaczyc co z tego wyjdzie bo nic innego mi do glowy nie przychodzi...
probowałem i to samo, PALEC i kopulke kupowałem w salonie hondy do dokladnie mojego silnika, dostałem z naklejkami i numerami części pozatym wygladają identycznie jak stare części wiec o pomyłce nie ma mowy, ogolnie to sie wkurw... dziś na tą całą akcje.. chyba poszukam tego aparatu na jakim szrocie i zobacze co wyjdzie... ale na razie chyba dam sobie spokuj..