obrotomierz zaczął przekłamywać (?)
obrotomierz zaczął przekłamywać (?)
Mam nowy problem, bo dawno nic nie było...
Ostatnio wracałem z wwy do domu i miałem tak jakoś ze 150km/h i zauważyłem, że wskazówka od obrotomierza przesunęła się o 1000RPM wyżej. Jak chodzi na jałowym to jest normalnie 1000RPM, a jak musnę lekko gaz to odrazu wskakuje na ponad 2000RPM. I to mnie irytuje, bo wcześniej na 2 miałem przy 80km/h 7k RPM, a teraz mam o 1k mniej... Co się zwaliło? jakiś czujnik padł? Dodam, że cały czas jarzy mi się check engine, tak jakby jakieś przebicie było.. Dopiero jak przełączę na gaz to zaświeca się mocniej. O co tu chodzi?
Ostatnio wracałem z wwy do domu i miałem tak jakoś ze 150km/h i zauważyłem, że wskazówka od obrotomierza przesunęła się o 1000RPM wyżej. Jak chodzi na jałowym to jest normalnie 1000RPM, a jak musnę lekko gaz to odrazu wskakuje na ponad 2000RPM. I to mnie irytuje, bo wcześniej na 2 miałem przy 80km/h 7k RPM, a teraz mam o 1k mniej... Co się zwaliło? jakiś czujnik padł? Dodam, że cały czas jarzy mi się check engine, tak jakby jakieś przebicie było.. Dopiero jak przełączę na gaz to zaświeca się mocniej. O co tu chodzi?
- Laskosz
- Natchniony
Czujnik od obrotów jest w skrzyni ? Jak nic nie zrobisz to mam licznik w którym został sprawny obrotomierz mogę oddać za piwo
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878
- Laskosz
- Natchniony
Mi też nijak nie pasuje ten czujnik w skrzyni. taki czujnik to chyba działa dobrze albo wogole. Jak dla mnie problem jest w liczniku ale nie zaszkodzi sprawdzić
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
viewtopic.php?t=12878