Problem z Wentylatorem
Problem z Wentylatorem
Witam mam pewien problem z wentylatorem i z wolnymi obritami silnika w aucie jak wentylator ustawie na 3 i 4 to samochod prawie gasnie a jak wyłacze wentylator obroty wzrastaja tak jak powinno byc wiec w czym mam problem ktos pomoze?
hahaha..........]-[ master ]-[ pisze:Bo może być tak że alternator ma duży pobór prądu
Alternator nie pobiera prądu jak juz to go wytwarza (choć i tak nie do końca...)
Pozatym dmuchawa nie ma takiego poboru zeby nawet dojechany alternator sobie nie dal z nia rady, powiem wiecej kiedys w w vectrze 2,5 v6 usmarzył mi sie alternator wiec kompletnie nie mialem ladowania i na samym akumulatorze z włączonym radiem i nawiewem dojechalem do domu, a przejechalem tak ponad 250km... Ja bym obstawiał jakieś zwarcie prędzej na obwodzie od dmuchawy. Pozatym jak wlączysz wszystkie swiatla i radio na full w tym samym momecie to tez ci przygasa? Jesli nie to bym szukał przyczyny własnie w dmuchawie...
e tam maly czepiasz sie szczegółow zaloz se akumulator od stara i alternator od scani i nic niebedzie ci falowalo na obrotach haha tak ma byc i tyle to nie wazne czy star czy nowy akumulator poprostu jest duzy pobór prondu i alternator duzy prad wytwarza dlatego na wolnych obrotach tak slabnie silnik kumasz?
-
- Berbeć
- Kontakt:
SCKAPE pisze:hahaha..........]-[ master ]-[ pisze:Bo może być tak że alternator ma duży pobór prądu
Alternator nie pobiera prądu jak juz to go wytwarza (choć i tak nie do końca...)
Pozatym dmuchawa nie ma takiego poboru zeby nawet dojechany alternator sobie nie dal z nia rady, powiem wiecej kiedys w w vectrze 2,5 v6 usmarzył mi sie alternator wiec kompletnie nie mialem ladowania i na samym akumulatorze z włączonym radiem i nawiewem dojechalem do domu, a przejechalem tak ponad 250km... Ja bym obstawiał jakieś zwarcie prędzej na obwodzie od dmuchawy. Pozatym jak wlączysz wszystkie swiatla i radio na full w tym samym momecie to tez ci przygasa? Jesli nie to bym szukał przyczyny własnie w dmuchawie...
Masz racje ja mam walnięty akumulator i wlacze dmuchawe na 4 odpale i bez alternatora nie faluje nic i wgl . też stawiałbym , na Dmuchawe . lub na mase .