Podświetlenie schowka- robił ktoś?

Problemy z prądem.
airman
Berbeć

Podświetlenie schowka- robił ktoś?

Post autor: airman »

Witam, może jest ktos kto już sobie takie podświetlenie zrobił. Zastanawiam się nad przeszczepem lamki z innej hondy.. może 5d..?
wojtu
Potrójny As

Post autor: wojtu »

Z tego co kojarzę z łódzkich spotów to Toxer ma takie w swoim schowku, musisz zagadać
http://civic5g.pl/forum/viewtopic.php?t=1801
Zawada

Post autor: Zawada »

Ja robiłem, tyle, że zamiast przeszczepu lampki z innego Civica kupiłem po prostu 3 białe diody. Bardzo dobrze się sprawują.
zucker
Żółtodziób

Post autor: zucker »

też wpadłem na taki pomysł więc kupiłem dwie małe diody podpiołem zamiast podświetlenia do zapalniczki i świeciło jak trza:D
crony
Forumowy As
Kontakt:

Post autor: crony »

tez mam 3 diody, do tego jakies tam rezystorki, ktore polecil mi pan w sklepie i taki wlacznik/przelacznik zamontowalem prze krawedzi schowka, ze jak otwieram schowek to obwod sie zamyka i zapalaja sie diodki :)
danio13
Pełnoprawny User

Post autor: danio13 »

crony pisze:przelacznik zamontowalem prze krawedzi schowka, ze jak otwieram schowek to obwod sie zamyk

ja też tak mam :P tyle ze mam żarówki takie małe w oprawkach kosz kilka zł a czasem sie przydaje jak trzeba coś znaleźć :D
forum/viewtopic.php?t=1745
zobacz moje EH3...
Awatar użytkownika
filipix
Pełnoprawny User

Post autor: filipix »

Może mały OT, ale było tu wspomniane o podświetleniu zapalniczki. Czy w V genie zapalniczka jest podświetlana? Wiem ze popielniczka, ale zapalniczka u mnie się nie świeci, dlatego pytam.
vidar

Post autor: vidar »

zapalniczka nie jest podświetlana.
zucker
Żółtodziób

Post autor: zucker »

wokuł mojej zapalniczki był zielony obwód wiec z tamtąd wymontowałem, pozatym obok mam czerwoną diode od alarmu co hyba też tak często nie występuje :laugh:
Detoks93
Berbeć

Post autor: Detoks93 »

ja też mam podświetlanie w schowku ;D zapalniczka owszem nie jest podświetlana ale można podłączyć się pod jej zasilanie ;D i wrzucić sobie jakies diody pod to ;D
Zientas
Potrójny As

Post autor: Zientas »

ale temat odswiezyles... 2009r
elPresidente

Post autor: elPresidente »

Zientas pisze:ale temat odswiezyles... 2009r
I dobrze! Bo w Integrze nie trafiam! :gunsmilie: Muszę coś przyrzeźbić w tym temacie... Tylko problem skąd ciągnąć prąd. Z nawiewu najlepiej?
przemasSs
Nałogowiec

Post autor: przemasSs »

najlepiej z miejsca gdzie masz bezpieczniki w samochodzie gdyz podczas podswietlenia schowka bedziesz potrzebowal pradu caly czas a nie tylko podczas przekrecenia kluczykiem...
,,Jadą chłopaki w Japońcach,nikt Ich nie dogoni bo kręcą do końca"
elPresidente

Post autor: elPresidente »

Ewentualnie ze schowka? W sumie to ta sama droga, choć z bezpieczników chyba łatwiej, bo nie ma konsoli do obejścia.
Mugen
Podwójny As

Post autor: Mugen »

Ja polecam pociągnąć tak jak koledzy radzą z bezpieczników lub od zegarka ale musi koniecznie być z miejsca gdzie napięcie nie zanika nawet gdy nie ma kluczyków w stacyjce. Może być z pamięci od radia też i wtedy zrobić na włącznik normalnie otwarty lub normalnie zamknięty tak by światło w schowku zapalało się dopiero po otworzeniu go. Jak będą jakieś problemy z wykonaniem tego to zapraszam na PW, wszystko wyjaśnie, opisze i poradze co i jak rozwiązać
White EG4 D15B3
Brown EJ2 D15B7 -> 2x B16A1 -> B20VTEC
Violet EJ2 B16A JDM
Awatar użytkownika
Toby
Żółtodziób

Post autor: Toby »

STREET RACING IS NOT A CRIME
ODPOWIEDZ