zegarek i wyłacznik drzwiowy

Problemy z prądem.
jscala

zegarek i wyłacznik drzwiowy

Post autor: jscala »

Witam
Mam pare pytań - EG4- D15b2
Gdy zapalam silnik to zegar się resetuje i nie można nastawić ręcznie czasu??
Gdzie znajdę kabel od wyłącznika krańcowego drzwi kierowcy.Muszę tam podłączyć kabelek z alarmu.??
Czy jeżeli włączamy spryskiwacze to powinny się włączyć wycieraczki bo u mnie niestety tak nie działa??
Proszę o pomoc i dzięki
samule

Post autor: samule »

co do zegarka - też tak miałem, zobacz czy bezpiecznik backup 7.5A pod maską jest dobry, bo na 90% jest przepalony i dlatego ci resetuje :)
niuniexPL
Natchniony

Post autor: niuniexPL »

Wycieraczki w każdym civicu trzeba włączać ręcznie. Najpierw spryskujesz, a później pokrętłem włączasz wycieraczki :)
Wojtec12345678
Pełnoprawny User

Post autor: Wojtec12345678 »

niuniexPL pisze:Wycieraczki w każdym civicu trzeba włączać ręcznie. Najpierw spryskujesz, a później pokrętłem włączasz wycieraczki :)
Ja właśnie gdziesz czytałem że w niektórych wersjach jest przekaźnik dzięki któremu się wycieraczki ząłączają, w sumie fajnie byłoby to zrobić :) (nie wiem czy to było 100% potwierdzone info :happy: )
jscala

Post autor: jscala »

Dzięki za odpowiedzi. Dzisiaj sprawdzę bezpiecznik. Szkoda że z tym kabelkiem nikt nie podpowiedział Bez podłączenia jak otworzysz centralny alarmem a nie włączysz zapłonu to alarm sie po 30 sek ponownie uzbraja co jest denerwujące
ODPOWIEDZ