stacyjka???

Problemy z prądem.
wrona991

stacyjka???

Post autor: wrona991 »

moj problem polega na tym ze przekrecam kluczyk w pozycje 1 zapalaja sie lampki na chwile i gasna a jak probuje odpalic auto to odpala i jak puszcze kluczyk to gasnie a odkrylem ze jak odpale i przekrece trzymam kluczyk (nie wiem jak opisac ) powiedzy pozycji 1 a 2 to jedzie a jak puszcze to gasnie, pomocy co to moze byc ??
kwiatek87

Post autor: kwiatek87 »

wiązka w stacyjce do wymiany
wrona991

czyli calą koste musze kupic?
kwiatek87

Rozkręcasz ten plastik otaczający kolumnę kierownicy, po lewej stronie kierownicy masz przykręcona dwiema śrubkami wiązkę, która wchodzi w stacyjkę. Wykręcasz, wypinasz kostkę i masz.
piotrek gt
Berbeć

Post autor: piotrek gt »

dzieje się tak jak masz założone nie standartowe żarówki,czyli mocniejsze,wypalają się styki
wrona991

wlasnie mam jedna mocniejsza przednia i lampki podswietlenia predkosciomierza mi sie przepalaja bardzo dziekuje za pomoc
Awatar użytkownika
pit
Potrójny As

Post autor: pit »

zanim cokolwiek kupisz... jak co niektórzy podpowiadają.. ZRÓB TO SAM !
http://civic5g.pl/viewtopic.php?p=11039563#11039563

Nie pomoże... wtedy narażaj się na koszty.
kwiatek87

pit pisze:Nie pomoże... wtedy narażaj się na koszty.
No u mnie nie pomogło, to też musiałem wymienić. Koszt nie jest masakryczny, 20PLN za wiązkę.
Awatar użytkownika
pit
Potrójny As

Post autor: pit »

pomoże o ile płytki i styki zrównasz na naprawdę równą powierzchnie u mnie zrobił się zawęglony dołek i papier ścierny nie wiele pomógł, można delikatnie jakimś dramelem szlifować lub pilnikiem, ale trzeba trochę czasu poświęcić.. a używane jak to używane też nigdy nie wiadomo.

Ja w ostateczności założyłem od VI gena ( pasuje - ale trzeba przekładać kable w jednej z kostek, zamienić miejscami. Prosta sprawa wystarczyć spojrzeć jaki jest układ w starej i przełożyć tak w nowej MOWA O VI genie).
Oznaczenie kolorów takie samo.
wrona991

musze za wiazka pojezdzic bo u mnie ciezko ja dostac
wrona991

wszystko naprawione dziękuje za pomoc
temat do zamkniecia
ODPOWIEDZ