Centralny w V gen nie zawsze otwiera auto :(

Problemy z prądem.
Wojtec12345678
Pełnoprawny User

Centralny w V gen nie zawsze otwiera auto :(

Post autor: Wojtec12345678 »

Mam oryginalny centralny z V gena, CONCERNO, i od jakiegoś czasu nie zawsze auto się otwiera za 1 razem, czemu ? Baterie w pilocie wyminiełem, zauważyłem że gorzej jest z otwaciem auta gdy długo stoi na dworze, ostatnio o 6 rano wciskałem chyba 20 razy pilota, dopiero zakumał jak przyłożyłem go do maski, jakieś pomysły ?

Gdy auto jest otwierane co kilka godzin, nie ma takiego problemu, dopiero po dłuższym postoju
Dj Diablo
Potrójny As

Post autor: Dj Diablo »

myśle że masz złą mase i dlatego może świrowac lub kabel plusowy sie ulamał i raz łączy a raz nie.
Wojtec12345678
Pełnoprawny User

Gdzie szukać wymienionych 2 kabelków ? :) najpierw spr bym masę, zauważyłem też że jak jest wilgotno na dworze, to też jest źle, bo wczoraj nie chciał się zamknąć :( a padało
bonio89
Berbeć

Post autor: bonio89 »

ja wymieniłem siłowniki (ok 30zł na alledrogo) z tym że nie oryginalny. Może warto zmienić na taki? U mnie siłowniki są podłączone ciemno niebieskim i zielonym drucie. Jak ściągniesz bloczek z drzwi(2 śrubki - w klamce i uchwycie do zamykania oraz kupa zatrzasków) to wybadaj jak idzie wiązka od siłownika , sprawdź w jakim stanie są łączenia kabli, najlepiej zaizolować rurką termokurczliwą albo taśma samo wulkanizującą. Niestety nie wiem dokładnie jak to wygląda w serii.
Wojtec12345678
Pełnoprawny User

Tylko jest jedno ale, mam central razem z alarmem, i myślę że gdyby to była wina centrala to alarm by się uzrbroił mimo tego że śliniczek nie zadziała prawda? a wciskając pilota nie zadziała alarm ani cental...
CYkada
Nałogowiec

Post autor: CYkada »

ja miałem taki problem, bo kostki co ida od błotnika do drzwi były zabrudzone syfem i najprawdopodobnie to była przyczyna, wymyłem pedzelkiem z bęzyną, psikłem powietrzem z puszki i było git, zapobiegawczo psikłem wd40 w zamki i w siłownik, tak na zaś;]
Wojtec12345678
Pełnoprawny User

CYkada pisze:ja miałem taki problem, bo kostki co ida od błotnika do drzwi były zabrudzone syfem i najprawdopodobnie to była przyczyna, wymyłem pedzelkiem z bęzyną, psikłem powietrzem z puszki i było git, zapobiegawczo psikłem wd40 w zamki i w siłownik, tak na zaś;]
Kiedyś też miałem ten problem, nie zamykało mi się auto, i tak jak Ty przeczyściłem kostkę i zaczęło działać, ale wtedy nie zamykało się tylko auto a alarm się aktywował, a teraz nawet alarm się nie aktywuje, więc to nie problem kostki :(
ODPOWIEDZ