Szalejące wskazówki!

Czyli jak to zrobić i się nie narobić.
andrewosw91
Pełnoprawny User

Szalejące wskazówki!

Post autor: andrewosw91 »

Witam. Kupiłem na allegro licznik z obrotomierzem. Jaikiś Burak wcześniej wymienił tercze na (tekturowe) białe i urwał wskazówki od temp. i poziomu paliwa. Teraz mam problem... Wyciągnąłem te ułamane szpilki. W wskazówki wsadziłem bardzo podobne "igły" i wszystko działa.... ale inaczej. Poziom paliwa zawsze jest ma max (a mam 10 litrów) temp też pokazuje ponad skalę. Nie umiem tego okiełznać. Przekręcałem cewki o 90 stopni lecz to nic nie daje.... Macie jakiś pomysł?
kwiatek87

Post autor: kwiatek87 »

nowy licznik - jeszcze się taki nie znalazł, co by to ogarnął
przemasSs
Nałogowiec

Post autor: przemasSs »

jesli chodzi o wskazowki to nie zdzialasz nic,tak jak kolega wyzej pisze kupuj nowy :P
,,Jadą chłopaki w Japońcach,nikt Ich nie dogoni bo kręcą do końca"
elPresidente

Post autor: elPresidente »

Rzeźba w gównie... Mi przy robieniu podświetlania uwaliło wskazówkę od poziomu paliwa. Dorwałem na Alledrogo sam licznik od paliwa i tak jakby był zatarty (powinien sam opadać), a jak dostanie prądu to mam pełny bak. Mam to w zadzie i kupiłem za 80zł z przesyłką cyferblat z obrotomierzem, bo nie miałem. A za sam od paliwa w sumie wyszło mi 50zł więc średnio warto to robić na częściach.
andrewosw91
Pełnoprawny User

No nie ma co bawić się w takie drobiazgi.... jeszcze stanie mi auto na drodze z braku paliwa. Kupiłem już nowe zegary tu z forum :P
wojtu
Potrójny As

Post autor: wojtu »

elPresidente pisze:Alledrogo sam licznik od paliwa i tak jakby był zatarty (powinien sam opadać), a jak dostanie prądu to mam pełny bak.
Wskaźnik paliwa ma to do siebie że sam nie opada, jako jedyny ;) Pozostałe są "luźne"
Więc jeśli próbowałeś kręcić sam mogłeś coś przestawić
andrewosw91
Pełnoprawny User

Tak to prawda... U mnie też ciężko się poruszał
elPresidente

Post autor: elPresidente »

Paluchem nie kręciłem, ale po odłączeniu zapłonu wszystkie wskazówki mi zerowało na poprzednim liczniku, a na tym gasiłem silnik i dalej niby pokazuje co tam w baku siedzi.
Awatar użytkownika
Walnuts.inc
Nałogowiec

Post autor: Walnuts.inc »

No i prawidłowo, jak montowałem sobie Indiglo w licznikach to po dniu bez zasilania wskazówka paliwowa tylko nieznacznie poszła na dół.
ODPOWIEDZ