Dziwne dzwieki z tylu ???? o co kaman?
Dziwne dzwieki z tylu ???? o co kaman?
Od jakiegos czasu podczas skretow lub ruszania cos dziwnie trzeszczy albo raczej stuka z tylu, dzwiek dochodzi jakby gdzies z okolicy mocowania amora prawego albo cos kolo tego, raczej u gory. Dzwiek przypomina obijanie sie metalowej rurki o karoserie ze spora czestotliwoscia drgan tej rurki. Co to moglo by byc? Moze mial ktos podobnie? z góry dzieki za pomoc
-
- Żółtodziób
siema mam to samo;/ robione zawiecha amor + sprezyna, lożysko i oba cukierki, stuki z prawego tylnego koła i dokładnie takie jak kolega wyżej opisuje; na podnośniku w kole nic nie lata, na szarpakach też nic nie pokazuje, rozbierałem kanapę półkę i niby ciszej było ale sam niewiem myślałem że plastiki, dorzuciłem rozpórkę górną tył licząc że coś poradzi ale duupaOdJutraNiePije pisze:kurde po tym dzwieku raczej nie, chodz sprawdze wszystko. Myslalem ze to kielich amora ze luz jakis czy co ale nie wyczulem tam luzu jak sprawdzalem. To tak jak by rureczka jakas obijala sie o karoseri. dziwny dzwiek
następną akcją będzie chyba wywalenie boczków i wymiana zatrzasków + może jakiś materiał wyciszający napchać tam do środka? stuki głośne nie są ale wk......ące!strasznie!
Może lata gdzieś jakaś luźna część (śrubka, mocowanie jakieś się odczepiło itp). Bo jak pisałeś problem najbardziej się objawia przy skręcaniu, ruszaniu czyli wtedy gdy działają największe siły i mogą coś przestawiać luźnego.
Taka moja teoria
Ale czasem najbanalniejsze rozwiązanie może być prawidłowe
Taka moja teoria
Z tyłu są jakieś sworznie??ALn pisze:raczej sworznie lub tulejki... Najlpiej jak podniesiesz auto sciagniesz kolo i zobaczysz wszytske elemnty metalowo - gumowe. Jednak jak obstawiam, ze to sworzenie
Sprawdź sobie czy tłumik się dobrze trzyma i czy nie spadł z zaczepów, ogólnie cały wydech zobacz. Zwłaszcza w miejscu gdzie przechodzi nad wahaczem, może być za nisko i uderzać.
tez tak uwazam tylko wlsanie takie najbardziej blache rzeczy najtrudniej jest zlokalizowac a irytuja straszniewojtu pisze:Może lata gdzieś jakaś luźna część (śrubka, mocowanie jakieś się odczepiło itp). Bo jak pisałeś problem najbardziej się objawia przy skręcaniu, ruszaniu czyli wtedy gdy działają największe siły i mogą coś przestawiać luźnego.
Taka moja teoria