Witam, mam na oku felgi 15" , 7 cali szerokości, ET 28, na to opona 195/50 lub 185/55. Czy to ET nie jest za małe? Samochód to EG3 z lekką glebą, ale nie wiem dokładnie ile. Z góry dzięki
Wszystko zależy od tego jak ci służy auto i jak niska gleba. Ja mam u siebie ET18 8jx15 na to z lekkim naciągiem opony 195x50 I pasuje idealnie parę milimetrów felga wystaje poza obrys auta ale bieżnik chowa się cały w nadkolach dzięki naciągowi więc policja się nie czepia. Minusy przy takiej glebie auto jest 2 osobowe. Mianowicie mowa tu o -60 bo taką mam u siebie przynajmniej teoretycznie bo wydaje mi się że wysoko siedzi. Przód nie obciera na zakrętach nic się nie dzieje. Jeżeli chodzi o tył po załadowaniu 2 osób jest polerka na końcach nadkoli. ty masz 7 cali szerokości więc nie powinieneś mieć tego problemu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=3789 Oferuję kompleksowe usługi z zakresu kreacji wizerunku firmy w internecie: Zaawansowane serwisy www, Systemy zarządzania treścią CMS, Systemy sprzedażowe, Prezentacje multimedialne.
Tak właśnie myślałem że ET powinno być w granicach 35-40, ale miałem nutkę nadziei, bo felgi fajne... No trudno, dzięki.
A przy okazji, przy węższej feldze i oponie by weszło?
Model: EJ
Silnik: japoński Pomógł: 3 razy Posty: 304 Skąd: EU
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010
felga 15x6,5" ET35, opona 195/50 obicera przy 3 pasażerach z tyłu (zawias seria). więc felga jest zła.
ET38 juz nie obciera. (a przy mocnym obnizeniu chowa się w nadkole z lekkim negatywem więc imo to idealna felga /najmniejsze ET jakie moze być dla rozmiaru felgi 15x6,5")
ile razy jeszcze na tym forum będzie tematów jakie ET jest prawidłowe dla jakiej felgi ??. moderatorzy chyba wyjechali na wakacje.
Styler sam udzielales sie w tym temacie i skopjowales mądrą rzecz a teraz pytasz po raz kolejny ??:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum