Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 klapa bagaznika na pilot sedan
pytanie czy dało by radę zrobić klapę na pilot w sedanie v generacji . szukałem trochę i nic nie znalazłem na temat tego modelu . nie pytajcie się po co ??? fajny bajer i mi by się przydawał . sam i tak tego bym zrobił bo wiem że alarm musi mięć dodatkowe wyjście itp. chodzi mi tylko czy da radę . chodzi mi o coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=rEFxBvDeS4U dzięki za info
Ostatnio zmieniony przez olek Wto 27 Lip, 2010, w całości zmieniany 1 raz
pewnie da rade.
Wystarczy na linkę od zamka założyć siłownik jak do centralnego, podłączyć pod wolny kanał przy sterowniku i zrobione
to tyle jak na mój gust
a link nie działa, jak zauważył kolega
dzięki sory za link juz teraz powinien działać http://www.youtube.com/watch?v=rEFxBvDeS4U to jest opel ale zadnej hondy nie znalazłem v generacji z takim bajerem czyli mógł bym zostać pierwszy heh
w sedanie to nie wiem czy da się.. chyba ze założysz mocniejsze siłowniki aby po zwolnieniu zamka odrazu klapę unosiły..
jeżeli samo podnoszenie jest do przejścia to już elektryka nie problem, alarm z wyjściem na bagażnik kupujesz siłownik sleve i montujesz na linkę lub gdzieś przy zamku. przekaźnik to raczej jest ci zbędny..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Oferuję pomoc w zakupach z USA, UK, Germany itp itd..
Sprowadzę każdą część..
Model: EG3 Pomógł: 1 raz Posty: 61 Skąd: Honda Team Lublin/UK
Wysłany: Wto 27 Lip, 2010
JJ masz moze filmik jak to dziala u ciebie? Szyba jest tylko zwalniana z zamka, czy takze podnosi sie do gory? Moze dalbys rade wrzucic jakis filmik na YT
Nie no bez przesady, to jest tylko siłownik zwalniający zamek, samo się do góry nie podnosi
Trzeba przytrzymać przycisk na pilocie, co akurat jest plusem, bo bagażnik nie otworzy się przez przypadek. Tu jest filmik.
Ja tez się zabiorę za otwieranie z pilota tylko nie wiem po co ten przekaźnik..., pewnie pełni on funkcję czasową żeby opóźnić otwieranie bagażnika. Lub po prostu zapobiega ciągłemu podawaniu prądu na siłownik aby danego "taniego" siłownika nie uszkodzić trzymając za długo przycisk na pilocie.
Mam już centralny z pilota i guzik na pilocie do otwierania bagażnika, myślę że na puszce od centralki jest wyjście na siłownik klapy i bez przekaźnika to zadziała.
No i nie potrzeba dawać siłownika o uciągu 30kg tak jak to JJ zrobił ;], ja montowałem siłownik najtańszy w Fieście III gen i działa od 2 lat a tam na pewno ciężej się otwiera niz w civic V gen.
Zgodnie z instrukcją dołączoną do mojego centralnego, natężenie prądu wyjściowego na przewodzie centrali to ~250mA, więc nie można bezpośrednio podpinać tego przewodu do żadnego urządzenia. W tym celu stosuje się przekaźnik.
Już obadałem porządnie temat, rozebrałem wszystko i udało mi się wyciągnąć schowany alarm "Tytan 300". Miernikiem sprawdziłem wolne kable i na jednym po przytrzymaniu guzika na pilocie pojawia się napięcie 5V z kawałkiem, jednak jest to za mały prąd i trzeba podpiąć przekaźnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum