podświetlenie deska+nawiewy orange
-
- Żółtodziób
podświetlenie deska+nawiewy orange
W Hani całkiem padły mi żarówki od nawiewów i do tego już 2ga żarówka na desce nie świeci- będzie rozbieranie i wymiana, przejrzałem forum wiem jak sie za to zabrać ale chciałem zmienić kolor, ledy odpadają bo efekt wychodzi zwykle punktowego światła a tego chce uniknąć
w dziale jdm znalazłem te 2 foty
chodzi mi o uzyskanie efektu jak w vti czyli lekki orange
czy ktoś mógłby doradzić jakie żarówki zastosować dla takiego efektu? ile szt i jakie oznaczenia?
kumpel w 4g grzebał w zegarach i na żarówkach miał niebieskie kapturki zdejmowalne, czy w 5g też tak jest?można dostać gdzieś takie a'la orange?załatwiły by sprawę; ew. seria żarówki i farbka?
w dziale jdm znalazłem te 2 foty
chodzi mi o uzyskanie efektu jak w vti czyli lekki orange
czy ktoś mógłby doradzić jakie żarówki zastosować dla takiego efektu? ile szt i jakie oznaczenia?
kumpel w 4g grzebał w zegarach i na żarówkach miał niebieskie kapturki zdejmowalne, czy w 5g też tak jest?można dostać gdzieś takie a'la orange?załatwiły by sprawę; ew. seria żarówki i farbka?
Całkiem nie dawno przerabiałem ten temat w mojej hondzie, kombinowałem z diodami pomarańczowymi( diody są do bani, trzeba sie na dłubać zeby nie dawały punktowego swiatła) zwykła zarówki i w koncu znalazłem takie oto żaróweczki wchodzą w oem cokoliki
u mnie wygląda to tak
na zywo dużo lepiej zdjęcie nie oddaje całego efektu!!
Efekt sam w sobie jest ok ale poszukuje jeszcze bardziej soczystego pomarańcza!
Tak jak mówisz BRNK jest milion opcji na uzyskanie ptakiego koloru!
u mnie wygląda to tak
na zywo dużo lepiej zdjęcie nie oddaje całego efektu!!
Efekt sam w sobie jest ok ale poszukuje jeszcze bardziej soczystego pomarańcza!
Tak jak mówisz BRNK jest milion opcji na uzyskanie ptakiego koloru!
Moje EG - forum/viewtopic.php?t=3890
Mozliwe ze producent tez na to wpadl:) A co do zegarka to malowalem ten plastik ktory jest farba od amberow ale slyszalem ze od tic tacow tez dziala ale odcien lekko wydaje mi sie ze jest inny:) ja zrobilem 2 warstwy farby i jest taki jak powinen mysle byc:)
[HTML]<iframe src="http://www.w3schools.com"></iframe>[/HTML]
Jak narazie lepszego efektu od czareek nie widziałem, graty a ten efekt!!Podoba mi sie bardzo
Moje EG - forum/viewtopic.php?t=3890
umnie nie wiem wlasnie jak to bylo wydaje mi sie ze mialem 6 takich wiekszych i 1 mniejsza i cos mi sie wydaje ze przez to podswietlenie wskaznika temp i paliwa jakos slabiej swieci;/ ale jak tak sprawdzalem to jedna dziurka jakby byla wlasnie do takiej mniejszej zaroweczki jutro to rozbiore i sprawdze chyba bo mi sie tam cos nie podoba:(
[HTML]<iframe src="http://www.w3schools.com"></iframe>[/HTML]