Doszły mnie słuchy, ze nie działaja aliasy email. Tu podziekowania dla BadColinsa.
Zgłosiłem sprawe do usługodawcy hostingowego. Czekam na jakies info.
Aliasy email
Własnie dostałem info, ze serwery pocztowe o2.pl oraz op.pl nie obługuja aliasów. W sensie poczta wysłana z konta aliasowanego jest blokowana.
Wracajac do tematu, poczta ode mnie dotarła do Ciebie, bo jest wyslana z konta (fizycznego) w domenie civic5g.pl (BTW, konto to obsługuje automatyczne powiadomienia o odpowiedziach na forum) . Ruch w obrebie domeny działa ok.
natomiast jak wysle maila na pecado@civic5g.pl (alias) to poczta nie dociera, a nie mam konta na o2 ani na op, tylko na gmailu. Wiec cos jest definitywnie nie tak.
A dostałes wczoraj maila z mojego słuzbowego konta ? (z duzym podpisem )
Wracajac do tematu, poczta ode mnie dotarła do Ciebie, bo jest wyslana z konta (fizycznego) w domenie civic5g.pl (BTW, konto to obsługuje automatyczne powiadomienia o odpowiedziach na forum) . Ruch w obrebie domeny działa ok.
natomiast jak wysle maila na pecado@civic5g.pl (alias) to poczta nie dociera, a nie mam konta na o2 ani na op, tylko na gmailu. Wiec cos jest definitywnie nie tak.
A dostałes wczoraj maila z mojego słuzbowego konta ? (z duzym podpisem )
Z najnowszych informacji wynika , ze konta pocztowe w domenach o2.pl, gmail.com, op.pl nie obsługują wiadomosci przychodzacych z aliasu. Czy ktos moze sprawdzic konto w domenie wp.pl tlen itp ? Moze sie okazac, ze wiekszosc firm dajacych darmowe konta ma taka blokade i cały pomysł z aliasami jest o kant stołu.