Problem z chłodzeniem

Awatar użytkownika
Sunaj13
Żółtodziób
Posty: 4
Rejestracja: 18 gru 2015, 17:05
Lokalizacja: Częstochowa

Problem z chłodzeniem

#1

Postautor: Sunaj13 » 18 gru 2015, 17:14

Witam, kilka dni temu kupiłem owego civica 1.5. Odpala, jeździ, skręca i hamuje, lecz jedna rzecz nie daje mi spokoju. Mianowicie, bardzo szybko załącza się wiatrak na chłodnicy. Nawet na krótkich odcinkach, gdy jadę do pracy a mam do niej 3 km wiatrak już chodzi. Nie miałem nigdy japońca i nie wiem czy tak ma być ? Czy to wina czego innego ?
Awatar użytkownika
Laskosz
Natchniony
Posty: 2429
Rejestracja: 19 lip 2011, 09:50
Lokalizacja: Nowy Sącz

#2

Postautor: Laskosz » 18 gru 2015, 18:24

a wskaźnik temperatury gdzie jest? Tam jest malutka chłodnica i w sumie często się załącza wiatrak, ale nie w taką pogodę
VTEC - there is no better way to fly
viewtopic.php?t=12878
Awatar użytkownika
Sunaj13
Żółtodziób
Posty: 4
Rejestracja: 18 gru 2015, 17:05
Lokalizacja: Częstochowa

#3

Postautor: Sunaj13 » 18 gru 2015, 18:36

Wskaźnik maksymalnie dochodzi do nie całej połowy
Awatar użytkownika
negroazor
Natchniony
Posty: 1629
Rejestracja: 20 maja 2012, 17:26
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna

#4

Postautor: negroazor » 19 gru 2015, 00:47

No ale zanim dojdzie do niecalej polowy, np, 1/4 to juz wiatrak kreci ?
Zycie jest za krotkie, zeby jezdzic dieslem.
Awatar użytkownika
Sunaj13
Żółtodziób
Posty: 4
Rejestracja: 18 gru 2015, 17:05
Lokalizacja: Częstochowa

#5

Postautor: Sunaj13 » 19 gru 2015, 00:49

Tak :(
Infekk
Żółtodziób
Posty: 15
Rejestracja: 18 gru 2015, 21:55
Lokalizacja: Pomorze

#6

Postautor: Infekk » 19 gru 2015, 09:49

Może termostat się zawiesił, albo padł
Awatar użytkownika
negroazor
Natchniony
Posty: 1629
Rejestracja: 20 maja 2012, 17:26
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna

#7

Postautor: negroazor » 19 gru 2015, 14:50

Nie tyle termostat, co czujnik w obudowie termostatu. http://e-katalog.intercars.com.pl/produ ... dnicy.html
Zycie jest za krotkie, zeby jezdzic dieslem.
Awatar użytkownika
AdiX
Forumowy As
Posty: 178
Rejestracja: 15 gru 2011, 16:44
Lokalizacja: Gdynia

#8

Postautor: AdiX » 19 gru 2015, 23:02

Wymień to i to lub kup całość używkę pewnie za grosze znajdziesz i po problemie , warto wtedy płyn zmienić przy okazji
Awatar użytkownika
Sunaj13
Żółtodziób
Posty: 4
Rejestracja: 18 gru 2015, 17:05
Lokalizacja: Częstochowa

#9

Postautor: Sunaj13 » 19 gru 2015, 23:35

Będę bawił się w środę, dzieki wielkie

Wróć do „Ogólne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości