przewody hamulcowe

Moderatorzy: ceelx, Grzesieek

dudas
Żółtodziób
Posty: 2
Rejestracja: 18 lis 2015, 18:28
Lokalizacja: Lublin

przewody hamulcowe

#1

Postautor: dudas » 18 lis 2015, 18:34

Witam,

jestem w posiadaniu hatchbacka, niestety zauważyłem że zaczyna ubywać mi płynu hamulcowego, przewody do wymiany i w związku z tym chciałem zapytać ile wynosi długość przewodów hamulcowych? Ciężko je zmierzyć, a gdzieś wyczytałem, że jeden mierzy 325cm natomiast drugi 370 czy ktoś mógłby potwierdzić?
Awatar użytkownika
Logan
Administracja
Posty: 747
Rejestracja: 27 lis 2012, 22:02
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#2

Postautor: Logan » 18 lis 2015, 18:49

Tak. Potwierdzam.
PS:Przywitaj się w odpowiednim temacie ;)
Awatar użytkownika
DANIELLOs
Berbeć
Posty: 36
Rejestracja: 20 sty 2013, 16:44
Lokalizacja: Bartoszyce

#3

Postautor: DANIELLOs » 18 lis 2015, 18:55

Alleluja i do przodu
dudas
Żółtodziób
Posty: 2
Rejestracja: 18 lis 2015, 18:28
Lokalizacja: Lublin

#4

Postautor: dudas » 18 lis 2015, 21:38

dzięki za pomoc! :)
Awatar użytkownika
negroazor
Natchniony
Posty: 1629
Rejestracja: 20 maja 2012, 17:26
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna

#5

Postautor: negroazor » 19 lis 2015, 13:13

A podepne sie pod temat. Jaki plyn hamulcowy polecacie ?
Zycie jest za krotkie, zeby jezdzic dieslem.
zulf
Berbeć
Posty: 43
Rejestracja: 29 lis 2011, 00:45
Lokalizacja: Rzeszów

#6

Postautor: zulf » 19 lis 2015, 19:21

Awatar użytkownika
negroazor
Natchniony
Posty: 1629
Rejestracja: 20 maja 2012, 17:26
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna

#7

Postautor: negroazor » 19 lis 2015, 23:41

Zycie jest za krotkie, zeby jezdzic dieslem.
Awatar użytkownika
Logan
Administracja
Posty: 747
Rejestracja: 27 lis 2012, 22:02
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#8

Postautor: Logan » 20 lis 2015, 10:44

Słaby, klocki rdzewieja od niego :/
Awatar użytkownika
Grzesieek
Moderator
Posty: 3746
Rejestracja: 26 kwie 2010, 14:55
Lokalizacja: Orneta

#9

Postautor: Grzesieek » 20 lis 2015, 18:01

Ja polecam Motula RBF 600.
Awatar użytkownika
negroazor
Natchniony
Posty: 1629
Rejestracja: 20 maja 2012, 17:26
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna

#10

Postautor: negroazor » 21 lis 2015, 00:21

Ferodo wypuscilo nowy rodzaj klockow na bazie balsy i kauczuku wiec rdza i nie grozna. Co do motula nie nie wiem. Moja honda ma 1,3 wiec musi byc napis Racing.
Zycie jest za krotkie, zeby jezdzic dieslem.
Awatar użytkownika
Grzesieek
Moderator
Posty: 3746
Rejestracja: 26 kwie 2010, 14:55
Lokalizacja: Orneta

#11

Postautor: Grzesieek » 21 lis 2015, 11:04

RBF- RACING Brake Fluid :D
Awatar użytkownika
negroazor
Natchniony
Posty: 1629
Rejestracja: 20 maja 2012, 17:26
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna

#12

Postautor: negroazor » 21 lis 2015, 23:55

:love_jdm: . Dobra. Grzechu zrob porzadek bo balaganu narobilem w poscie :D
Zycie jest za krotkie, zeby jezdzic dieslem.
Awatar użytkownika
Grzesieek
Moderator
Posty: 3746
Rejestracja: 26 kwie 2010, 14:55
Lokalizacja: Orneta

#13

Postautor: Grzesieek » 22 lis 2015, 00:38

Nie mów mi jak mam żyć wuju! ;) Temat zostaje jak jest, po prostu spam ciach!
Awatar użytkownika
negroazor
Natchniony
Posty: 1629
Rejestracja: 20 maja 2012, 17:26
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna

#14

Postautor: negroazor » 23 lis 2015, 01:52

Ty tu rządzisz :)
Zycie jest za krotkie, zeby jezdzic dieslem.
Awatar użytkownika
Darióż
Forumowy As
Posty: 163
Rejestracja: 24 wrz 2011, 10:38
Lokalizacja: Góra Kalwaria

#15

Postautor: Darióż » 07 gru 2015, 07:13

podepne się pod pytanie, te przewody będą pasować też do tarcz z tyłu czy one się czymś różnią? o ile mi wiadomo to nie, ale tutaj piszą że to do wersji z bębnem, hm?

http://przewody-hamulcowe.pl/honda/199- ... anych.html
Awatar użytkownika
negroazor
Natchniony
Posty: 1629
Rejestracja: 20 maja 2012, 17:26
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna

#16

Postautor: negroazor » 08 gru 2015, 08:35

Dobrze Ci wiadomo. Przerabialem temat. Nie ma roznicy, najwazniejsza dludosc ( aby starczylo ), potem sobie sam poprowadzisz.
Zycie jest za krotkie, zeby jezdzic dieslem.
Awatar użytkownika
RaDar
Nałogowiec
Posty: 604
Rejestracja: 16 paź 2013, 20:11
Lokalizacja: LTM

#17

Postautor: RaDar » 08 gru 2015, 16:19

Ja za połowę ceny kupiłem na allegro podajesz wymiary, rodzaj gwintu na końćówce i sami ci zarobią.
Awatar użytkownika
Darióż
Forumowy As
Posty: 163
Rejestracja: 24 wrz 2011, 10:38
Lokalizacja: Góra Kalwaria

#18

Postautor: Darióż » 08 gru 2015, 23:23

jaki jest rodzaj gwintu na końcówce i długość? :D


p.s. leń ze mnie XD

Wróć do „Ogólne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości