Prędkościomierz działa / nie działa Civic 5 gen

Problemy z prądem.
Awatar użytkownika
Sebastiano
Berbeć
Posty: 35
Rejestracja: 09 lut 2016, 22:04
Lokalizacja: Międzychód

Prędkościomierz działa / nie działa Civic 5 gen

#1

Postautor: Sebastiano » 31 gru 2018, 18:20

Witam, mam taki problem z prędkościomierzem w swojej Hondzie. Wskazówka od prędkościomierza raz działa raz nie. Jak dni są upalne to nie ma z tym problemu, wskazówka zawsze pokazywała odpowiednie wartości. Jednak kiedy jest zimno, to nie chce się podnieść, albo podnosi się po jakimś czasie. Niekiedy rusza się dopiero gdy przekroczę określone obroty na obrotomierzu, np. 3.000 rpm. Czasem się zdarzy, że wskazówka się przekręci przez całą skalę prędkościomierza i zostaje w jednym położeniu i podaje kilometry z drugą stronę - jakby to powiedzieć, jadę 50 a na liczniku jest 180 - np. jak odepnę aku i podłączę z powrotem. Jest to już wkurzające bo w tym miesiącu już 3 razy rozbierałem licznik żeby wskazówkę przekręcić na swoje miejsce. Przebieg i tachometr naliczają kilometry prawidłowo tylko kilometry się zjebały. W sumie to już wymieniałem z 6 lat temu z*****y na obecny, ale wtedy był w porządku. Jest to naprawialne czy trzeba szukać używanego licznika?

Proszę o pomoc.

EDIT:
Wygląda to mnie więcej jak na tym filmiku

Ostatnio zmieniony 01 sty 2019, 19:22 przez Sebastiano, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości